Prima pagină » Suma colosală pentru care se vinde casa lui Freddie Mercury! Artistul i-o lăsase moștenire unei prietene

Suma colosală pentru care se vinde casa lui Freddie Mercury! Artistul i-o lăsase moștenire unei prietene

de Roboțelul @ iDOR.info
suma-colosala-pentru-care-se-vinde-casa-lui-freddie-mercury!-artistul-i-o-lasase-mostenire-unei-prietene

Fosta casă din Londra care a aparținut legendarului star rock Freddie Mercury, solistul trupei Queen, a fost scoasă la vânzare pentru suma colosală de 38 de milioane de dolari. Garden Lodge din Kensington, vestul Londrei, a fost vila pe care Freddie a numit-o „acasă” timp de 11 ani.

Casa lui Freddie Mercury dispune de o curte plină cu magnolii (Foto: Knight Frank)

Freddie Mercury a cumpărat  Garden Lodge în 1980

Freddie Mercury, fotografiat în timpul unui concert, îmbrăcat într-un maiou alb și blugi

Freddie Mercury a murit în 1991 (Foto: Profimedia)

Proprietatea dispune de numeroase facilități, printre care un salon uriaș, un bar-bibliotecă, o cameră de zi în stil japonez și un salon de muzică. Reședința impunătoare din cărămidă a fost construită inițial în 1907 de arhitectul Ernest Marshall pentru cuplul de artiști Cecil Rea și Constance.

Casa a fost achiziționată de Freddie Mercury pe loc, atunci când a vizitat-o pentru prima oară în 1980. S-a îndrăgostit de ea la prima vedere și a colaborat cu arhitectul și designerul de interior Robin Moore Ede, pentru a o renova. Cântărețul și-a proiectat casa astfel încât să fie un „loc memorabil, primitor, care să reflecte personalitatea sa vibrantă și viziunea eclectică”, potrivit anunțului de vânzare.

În acest spirit, sala de mese a fost vopsită într-un galben aprins, culoarea preferată a muzicianului. Salonul în care se afla pianul cu ajutorul căruia Mercury a scris faimoasa piesă „Bohemian Rhapsody” oferă vedere la grădina proprietății, care este împodobită cu magnolii. În suita principală a vilei se intră prin ceea ce odinioară era dressingul lui Mercury, unde își depozita hainele și costumele de scenă.

Atunci când a murit în urma unor complicații cauzate de SIDA, în 1991, Freddie Mercury i-a lăsat moștenire această proprietate luxoasă bunei sale prietene și foste logodnice, Mary Austin (72 de ani). Ea este cea care o vinde acum, prin intermediul firmei Knight Frank, relatează CNN. Anul trecut, Mary a scos la licitație mai multe obiecte care i-au aprținut lui Mercury.

„Această casă a fost cea mai glorioasă cutie de amintiri, pentru că are atâta dragoste și căldură în fiecare cameră. A fost o bucurie să trăiesc aici și am multe amintiri minunate. Acum că este goală, sunt transportată înapoi la prima dată când am văzut-o. De când eu și Freddie am pășit prin poarta legendara poartă verde, a fost un loc de pace, o adevărată casă de artist, iar acum este momentul să încredințăm acel sentiment de pace următoarei persoane”, a explicat Mary Austin, într-un comunicat de presă. Rămâne de văzut ce bogătaș va achizționa Garden Lodge – cel mai probabil va fi vorba de un fan înfocat al muzicii lui Freddie Mercury.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Suma colosală pentru care se vinde casa lui Freddie Mercury! Artistul i-o lăsase moștenire unei prietene

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă