Prima pagină » (VIDEO) Ce poate face o Tesla Model S Plaid Track Pack pe un lac îngheţat în Norvegia | PiataAuto.md – Site-ul lumii auto din Moldova

(VIDEO) Ce poate face o Tesla Model S Plaid Track Pack pe un lac îngheţat în Norvegia | PiataAuto.md – Site-ul lumii auto din Moldova

de Roboțelul @ iDOR.info
(video)-ce-poate-face-o-tesla-model-s-plaid-track-pack-pe-un-lac-inghetat-in-norvegia-|-piataauto.md-–-site-ul-lumii-auto-din-moldova

11 Februarie 2024, 10:55
Redacţia PiataAuto.md

Tesla Model S Plaid Track Pack era veriga lipsă din ceea ce însemna cel mai puternic model al producătorului american. Tesla lansase Model S Plaid cu 1.020 CP la activ, dar nu făcuse iniţial nicio schimbare la nivel de frâne sau reajustare a suspensiei, motiv din care cei care voiau să galopeze câteva tururi pe circuite cu ea, ajungeau imediat cu frânele de oţel prăjite. Era perfect explicabil, or, o maşină electrică mai grea decât una convenţională, şi pe deasupra cu o acceleraţie fulminantă, are nevoie şi de frâne care să poată stăpâni această greutate şi performanţă. Aşa că în 2023 a apărut şi versiunea Track Pack, care a primit deja frâne de carbon şi o suspensie recalibrată, împreună cu alte câteva mici elemente şi modificări.

Maşina poate atinge o viteză maximă de până la 328-330 km/h, deci şi pe o autostradă germană ar ajunge să fie mai rapidă decât multe din supercar-urile italiene, spre exemplu. Iar în luna iunie, Tesla a anunţat că Tesla Model S Plaid Track Pack a stabilit şi un nou record pe Nurburgring, devansând recordul anterior al lui Porsche Taycan Turbo S. E drept, însă, că de curând noul Taycan facelift a spulberat din nou acea performanţă cu un nou record, cu 20 secunde mai rapid.

Iar acest record al lui Porsche a eclipsat niţel ceea ce înseamnă Model S Plaid Track Pack, probabil, aşa că cei de la Tesla s-au gândit să ne amintească tuturor ce poate face modelul lor. Doar că de această dată nu l-au mai dus pe Nurburgring sau un alt circuit similar, ci pe circuitul format pe un lac îngheţat din Norvegia, la temperaturi cu mult sub zero grade Celsius.

Pe o suprafaţă de gheaţă acoperită sporadic cu zăpadă, şi cu tracţiune integrală care poate fi uşor ajustată pentru mai multă putere livrată punţii spate, Tesla Model S Plaid Track Pack a demonstrat că poate face derapaje controlate lungi, aproape în continuu, mai bine decât ar face-o multe modele pe benzină.

Până la urmă, 1.020 CP, controlaţi cu atâta precizie de tracţiune şi atât de linear, dau inevitabil rezultate într-o mai mare uşurinţă a gestionării derapajelor controlate, dacă maşina te lasă s-o faci fizic, fără a interveni cu frânări şi înăbuşiri drastice de cuplu.

Vezi totul în video-ul de mai jos.

GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)

Înapoi

ŞTIRI DE CARE AŢI PUTEA FI INTERESAT




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: (VIDEO) Ce poate face o Tesla Model S Plaid Track Pack pe un lac îngheţat în Norvegia | PiataAuto.md – Site-ul lumii auto din Moldova

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type