whatsapp

Prezent pe aproape orice telefon cu Android sau iOS și sincronizat cu agenda de contacte, WhatsApp este deja o alternativă viabilă pentru desfășurarea apelurilor de voce, mulți utilizatori renunțând să mai folosească apelarea clasică prin rețeaua de telefonie mobilă. Așa că de ce să nu ai apelurile VoIP intermediate de WhatsApp afișate și în lista de apeluri recente a telefonului?

Mișcarea prin care Meta încearcă să consolideze dominația WhatsApp, eliminând și ultimele diferențe sesizabile între funcția de apelare proprie telefonului și apelurile VoIP realizate direct prin aplicație, intră acum în linie dreaptă. Suportată deja pe iOS, sincronizarea listei de apeluri WhatsApp cu lista de apeluri recente proprie telefonului va fi în curând disponibilă și pe Android.

Principalul avantaj al funcției de apelare WhatsApp este comoditatea, utilizatorii participând la apeluri de voce sau video fără să părăsească interfața familiară a aplicației preferate de mesagerie. În plus, apelurile pe WhatsApp sunt complet gratuite, indiferent de distanță sau de durata acestora. Singurul dezavantaj major este nevoia unei conexiuni la internet, însă WhatsApp nu e foarte pretențios în ce privește viteza acesteia.

Google Phone Started Showing whatsapp calls in the phone dialer app like an iPhone. @MishaalRahman @AndroidAuth @androidcentral @Android pic.twitter.com/mmahtYvcHw

— Kishore Krishna (@Kishore9196) March 6, 2024

Detaliile exacte nu sunt cunoscute, dar este clar că apelurile WhatsApp afișate în jurnalul de apeluri recente al telefonului vor apărea cu o etichetă distinctă, arătând că acestea au fost primite pe WhatsApp și nu prin apelarea directă a numărului de telefon.

Probabil că pentru a beneficia de această funcționalitate va trebui să instalezi cea mai recentă versiune beta a aplicației Google Phone. Vestea și mai bună ar fi că dacă Google acceptă pentru WhatsApp sincronizarea apelurilor VoIP, aceeași concesie ar putea fi oferită și altor aplicații de mesagerie cu suport pentru apelare VoIP, precum Skype, Viber sau Telegram.

Separat, WhatsApp lucrează și la o listă „favorite” pentru jurnalul de apeluri din aplicație, simplificând regăsirea contactelor des folosite. Contactele marcate drept favorite vor apărea la partea de sus a ecranului de apelare WhatsApp.

Photo of Aurelian Mihai

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.