Prima pagină » Apple dă startul actualizării iOS 17.4 pentru iPhone: deblochează funcții exclusive în UE

Apple dă startul actualizării iOS 17.4 pentru iPhone: deblochează funcții exclusive în UE

de Roboțelul @ iDOR.info
apple-da-startul-actualizarii-ios-17.4-pentru-iphone:-deblocheaza-functii-exclusive-in-ue

Apple a lansat recent actualizarea software iOS 17.4 pentru iPhone, care aduce o serie de caracteristici noi și modificări importante, în special pentru utilizatorii din Uniunea Europeană. Această actualizare, disponibilă gratuit și accesibilă din secțiunea de Actualizare Software a setărilor, este compatibilă cu toate modelele de iPhone care suportau iOS 17 și versiunile ulterioare, inclusiv ultimele modele iPhone 15 și iPhone 15 Pro.

Una dintre cele mai notabile schimbări aduse de iOS 17.4 este adaptarea la Actul Piețelor Digitale (Digital Markets Act) al UE, care obligă Apple să permită pentru prima dată accesul magazinelor de aplicații terțe pe iPhone în țările membre UE. Deși nu se ajunge la permiterea sideloading-ului în modul anticipat de unii, această actualizare oferă suport pentru magazinele de aplicații terțe, permițând descărcarea aplicațiilor în afara App Store. Mai mult, aplicațiile vor putea oferi și opțiuni de plată terțe.

Exclusiv pentru UE, actualizarea permite și browserelor web terțe să utilizeze propriile lor motoare de căutare, eliminând necesitatea de a folosi WebKit-ul Apple. Aceasta deschide posibilitatea unor browsere web mai rapide și cu funcții diferite, deși rămâne de văzut câți dezvoltatori vor oferi două versiuni ale aplicației lor. În plus, aplicațiile terțe de portofel digital vor avea acces la cipul NFC al iPhone-ului, permițând plăți contactless similare cu Apple Pay.

Pe lângă schimbările orientate spre UE, iOS 17.4 aduce și alte îmbunătățiri, inclusiv suport pentru transcrieri ale podcasturilor în aplicația Apple Podcasts, ce permite utilizatorilor să urmărească în scris ce se spune în emisiunile preferate. Actualizarea include, de asemenea, o varietate de emoji-uri noi, printre care se numără o ciupercă, un phoenix, un lanț rupt și o felie de lămâie, plus emoji-uri pentru exprimarea mișcării capului.

Apple a introdus și un upgrade de securitate pentru iMessage, bazat pe tehnologia PQ3, conceput să protejeze împotriva atacurilor viitoare utilizând calculul cuantic, fără a fi vizibil utilizatorilor. Îmbunătățirea funcției de Protecție a Dispozitivelor Furate și o ajustare la Siri, care permite asistentului să citească mesaje în mai multe limbi, sunt, de asemenea, parte din această actualizare.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Apple dă startul actualizării iOS 17.4 pentru iPhone: deblochează funcții exclusive în UE

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type