Prima pagină » Ați văzut cum arată Mercedes-Benz Vision AVTR?

Ați văzut cum arată Mercedes-Benz Vision AVTR?

de Roboțelul @ iDOR.info
ati-vazut-cum-arata-mercedes-benz-vision-avtr?

Viziunea futuristă AVTR se referă la universul Avatar, care este criptat în numele său. Acesta a fost pregătit la începutul anului 2020 pentru expoziția  ”Electronica de consum CES ” din Las Vegas. Ideea principală  este de a demonstra legătura indestructibilă dintre om și natură, precum rasa Na’vi de pe planeta Pandora, relatează mercedes-benz.com.

Mașina poate măsura ritmul cardiac al șoferului și regulează iluminarea interioară potrivită. „Dacă puneți mâna pe unitatea de control a Mercedes-Benz VISION AVTR, interierul prinde viață, iar mașina recunoaște șoferul după bătăile inimii și respirație”, spune Vera Schmidt, șefa departamentului UX Design.Acest lucru conferă mașinii o senzație realistă și o face să pară mai mult un lucru viu, care respiră, decât un vehicul.

Odată intrați în habitaclu, puteți observa că panoul de bord pe care îl cunoaștem este complet absent. În schimb, funcționalitatea sa este realizată prin proiecție inteligentă. Șoferul sau pasagerul trebuie doar să ridice mâna, iar sistemul va proiecta meniul mașinii direct pe palma sa. Pentru a selecta setarea dorită, trebuie doar să strângeți mâna în pumn.

Vehiculul comunică cu șoferul fără voce sau comenzi, ci pe baza senzațiilor și a experienței utilizatorului. Noul VISION AVTR nu este doar un vehicul, ci un organism inteligent care se poate adapta la individ.

Interiorul este finisat cu piele artificială și lemn. În acest caz au fost folosite rămășițe de plante vechi, inclusiv rădăcini de copaci din pădurile amazoniene. Scaunele au forma unor hamace confortabile din frunze.

Patru motoare electrice din sistemul EQ Power, amplasate lângă roți, produc peste 350 kW (476 CP). Fiecare roată poate fi dirijată separat, permițând Vision AVTR să se deplaseze lateral, efectuând o „mișcare de crabare” la un unghi de 30 de grade.

Cât costă Mercedes Vision AVTR

În ciuda faptului că Mercedes Vision AVTR surprinde cu adevărat prin tehnologia și modernitatea sa, este totuși aproape nerealist să îl folosești în scopul pentru care a fost conceput. Complexitatea producției, deficiențele funcționale și nevoia de modificări sunt cele care împiedică mașina să intre pe piață. De aceea, este imposibil să cumpărați Mercedes Vision AVTR astăzi. Această dezvoltare este un prototip al mașinii viitorului, care în curând va putea influența producția de masă a unor dispozitive similare.

Svetlana Railean

Fotografii Mercedes

Citește și:




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Ați văzut cum arată Mercedes-Benz Vision AVTR?

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google