Prima pagină » Elevii de la o școală din Târgu Mureș, calificați în finala națională a concursului European Money Quiz

Elevii de la o școală din Târgu Mureș, calificați în finala națională a concursului European Money Quiz

de redactia

Elevii de la Școala Gimnazială „Serafim Duicu” din municipiul Târgu Mureș au participat, în premieră, la competiția națională European Money Quiz, cei mici având parte de o experiență captivantă și de-a dreptul provocatoare. Cu toate că participanții, elevi ai claselor de a VII-a din unitatea de învățământ, au puține cunoștințe despre educația financiară, aceștia au dorit să se implice în activități stimulative și diverse pe această temă.

Potrivit edulike.ro, competiția s-a desfășurat online, pe platforma cunoscută Kahoot, oferindu-le copiilor oportunitatea de a-și testa cunoștințele și abilitățile într-un mediu digital. Fiecare elev a participat individual, folosind propriul dispozitiv pentru a răspunde la întrebările concursului. Cu întrebări contra cronometru, evenimentul a adus în prim-plan nu doar cunoștințele financiare, ci și rezistența la stres, concentrarea, atenția și viteza de reacție. Evenimentul a fost moderat de nimeni altul decât Pavel Bartoș, oferind o notă specială întregii experiențe. Cu sprijinul Asociației Române a Băncilor și altor parteneri, competiția a oferit o rampă de lansare pentru copiii pasionați de educația financiară și digitalizare.

Reprezentanta unității de învățământ a subliniat importanța participării la astfel de competiții care nu doar testează cunoștințele elevilor, ci îi și pregătesc pentru provocările viitoare. „A fost o oportunitate valoroasă pentru dezvoltarea personală a elevilor noștri și pentru consolidarea competențelor lor într-un mediu competitiv și dinamic”, a adăugat Florina Anghel, biblioticar în cadrul unității de învățământ.

Cu toate că au fost la început de drum în acest domeniu, elevii au demonstrat că sunt deschiși spre învățare și că sunt capabili să se descurce în situații exigente și solicitante. Experiența acumulată în cadrul European Money Quiz va rămâne un punct de referință pentru ei în ceea ce privește educația financiară și competențele digitale.

(L.P.)

Sursa foto: Facebook – Școala Gimnazială „Serafim Duicu”

Post-ul Elevii de la o școală din Târgu Mureș, calificați în finala națională a concursului European Money Quiz apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Elevii de la o școală din Târgu Mureș, calificați în finala națională a concursului European Money Quiz

Autor/editor: redactia

Redacția: Redacția @ Zi-de-Zi

S-ar putea să-ți placă