GeForce NOW

A trecut ceva timp de când nu am mai vorbit despre GeForce NOW, serviciul de game streaming al celor de la NVIDIA care s-a bucurat de niște progrese serioase în ultima vreme. Iar săptămâna asta ar putea fi una dintre cele mai importante ever, în mare parte datorită adițiilor noi în materie de funcții. Ca să nu mai lungim vorba aiurea, GeForce NOW tocmai a primit suport pentru G-Sync și Reflex, două tehnologii care joacă un rol vital în experiența de joacă. De ce?

Well, una dintre cele mai mari plângeri ale mele atunci când vine vorba de GeForce NOW are legătură cu input lag-ul prezent, iar pentru cineva ca mine obișnuit cu monitoare de peste 144Hz cu timpi de răspuns de doar câteva milisecunde maxim, pot sesiza ușor diferența între un joc rulat nativ și unul în cloud. Totuși, e foarte posibil să îmi înghit cuvintele, deoarece G-Sync, dar mai ales Reflex, au potențialul de a îmbunătăți extrem de mult timpul de răspuns. Și deși nu am apucat să testez asta pe pielea mea, promit că weekend-ul ăsta îmi fac de lucru și revin cu impresiile.

În altă ordine de idei, NVIDIA introduce abonamente valabile pentru 24 de ore. Cu așa ceva beneficiezi de o experiență de gaming în cloud pe un RTX 4080 fără a fi nevoie de un alt abonament lunar mai scump. Ultimate Day Pass este disponibil pentru 7,99$, iar Priority Day Pass pentru 3,99$.

GeForce NOW

Abonamentele de o zi primesc aceleași beneficii ca membri Ultimate sau Priority, precum sesiuni mai lungi de joacă, acces mai rapid la servere și ray tracing în jocurile compatibile. Utilizatorii de Ultimate Day Pass beneficiază și de acces la aceleași tehnologii care se găsesc pe plăcile video din seria 40 pentru streaming de până la 4K 120 fps.

Iar cei care se joacă cu Ultimate, chiar și cei care folosesc un abonament de o zi vor vedea un nou update pentru GeForce NOW Windows și macOS – Cloud G-SYNC și suport pentru NVIDIA Reflex pentru 60 și 120 fps sosesc săptămâna aceasta pentru experiențe de gaming cu latență și mai scăzută care este aproape identică cu experiența de pe un PC local.

De asemenea, GeForce NOW vine și cu noul titlu de la publisher-ul Cygames, și anume popularul Granblue Fantasy: Relink. Mai jos poate fi găsita și lista de jocuri de săptămâna aceasta:

  • The Thaumaturge (lansare nouă pe Steam, Mar. 4)
  • Classified: France ‘44 (lansare nouă pe Steam, Mar. 5)
  • Expeditions: A MudRunner Game (lansare nouă pe Steam, Mar. 5)
  • Winter Survival (lansare nouă pe Steam, Mar. 6)
  • Taxi Life: A City Driving Simulator (lansare nouă pe  Steam, Mar. 7)
  • Zoria: Age of Shattering (lansare nouă pe  Steam, Mar. 7)
  • Granblue Fantasy: Relink (Steam)
  • Undisputed (Steam)

Photo of Tudor Bostan

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.