Prima pagină » Înot: Rezultate excelente în America pentru trei sportivi mureșeni

Înot: Rezultate excelente în America pentru trei sportivi mureșeni

de redactia
inot:-rezultate-excelente-in-america-pentru-trei-sportivi-mureseni

Sportivii din cadrul CSM Târgu Mureș – studenţi în Statele Unite ale Americii – au reuşit în ultima perioadă câteva rezultate notabile la concursurile de înot la care au participat.

Astfel Daniel Nicuşan, Mészáros Balázs și Fángli Henrietta au cucerit o serie de medalii la campionatele universitare, dar au stabilit şi câteva recorduri individuale.

Potrivit CSM Târgu Mureș, Daniel Nicușan a participat la America East Conference Championship (Campionatul Confeinţei de Est al Americii), unde a obţinut următoarele rezultate:

Locul I la 200 yd mixt, cu timpul de 1:46.36;

Locul I la 100yd bras cu 52.57 secunde, (nou record UMBC – University of Maryland, Baltimore County), este al 57-lea timp din topul NCAA Division 1;

Locul I la 200yd bras cu timpul 1:55.58 (nou record universitar UMBC);

Locul I cu ştafeta 4x50yd liber;

Locul II cu ştafeta 4x100yd mixt, unde a înotat brasul;

Locul III cu ştafeta de 4x50yd mixt al Universităţii, unde a înotat brasul.

Totodată, Daniel a primit şi câteva distincţii speciale:

– AESD Championship Swimmer of the Meet Award;

– David Alexander Award (a acumulat cele mai multe puncte în 4 ani la Campionatul Conferinţei);

– Numele lui este înscris de către America East Conference în “All-Academic Team” 2023-2024.

Mészáros Balázs a participat la Campionatul Conferinţei Atlanticii de Sud, unde a înotat în 4 probe individuale (100y bras, 100y fluture, 200y bras, 200y mixt şi a făcut parte din 3 ştafete (4×50 liber, 4×200 liber, 4×100 mixt).

„În fiecare dintre probele individuale a stabilit recorduri individuale. Balázs a devenit campion al Conferinţei la 200 yarzi bras şi a obţinut locul II la 200 yd mixt. Echipa lui a terminat campionatul pe locul doi, iar Balázs a obţinut cele mai multe puncte pentru echipa lui, chiar dacă este doar în primul an de facultate. Din păcate nu s-a calificat mai departe la Campionatul Universitar al Statelor Unite, dar a obţinut la toate probele baremul B, cel mai aproape de baremul A și a fost la 200 yd bras, unde i-a mai lipsit doar o jumătate de secundă. Însă reamintim că Balázs este doar în primul an de facultate”, se precizează pe pagina CSM.

Potrivit aceleiași surse, Fángli Henrietta a participat la 2024 BIG 12 Conference Championship (Power 5 Conference, acesta fiind unul dintre cele mai puternice 5 conferinţe din sportul universitar american, nu numai la înot).

Rezultatele ei sunt următoarele:

Locul IV la 100yd bras cu timpul de 59.29 secunde. Cu acest timp ea s-a calificat de pe locul 25 la NCAA Division 1 Championship (Campionatul Universitar al Statelor Unite) – este singura din echipa de înot a facultăţii ei, care s-a calificat la finala naţională

Locul IX la 200yd bras – 2:11.38 minute. A câştigat finala B a competiţiei, este barem B pentru NCAA, însă, datorită faptului că s-a calificat la 100 yarzi, va avea posibilitatea să înoate şi la 200.

Locul II cu echipa universităţii

Diana CĂRBUREAN

Sursa foto: csmtgm.ro

Post-ul Înot: Rezultate excelente în America pentru trei sportivi mureșeni apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Înot: Rezultate excelente în America pentru trei sportivi mureșeni

Autor/editor: redactia

Redacția: Redacția @ Zi-de-Zi

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type