Prima pagină » Povestea Getei din Liceenii: Ce mai face Cesonia Postelnicu, simpatica actriță iubită de milioane de români [VIDEO]

Povestea Getei din Liceenii: Ce mai face Cesonia Postelnicu, simpatica actriță iubită de milioane de români [VIDEO]

de Roboțelul @ iDOR.info
povestea-getei-din-liceenii:-ce-mai-face-cesonia-postelnicu,-simpatica-actrita-iubita-de-milioane-de-romani-[video]

Dacă ți-o mai amintești pe Geta, din Liceenii, probabil ai avut parte de o copilărie frumoasă. Personajul a fost interpretat de actrița Cesonia Postelnicu.

Deși pare că destinul său a fost întotdeauna legat de lumea artei, parcursul său către succesul de pe marile ecrane a fost presărat cu sacrificii, sentimente amestecate, însă cireașa de pe tort a fost reprezentată mereu de pasiunea cu care și-a dus la bun sfârșit bucățica de artă.

Copilăria Cesoniei a fost un amalgam de visuri și încercări. Încă de la vârsta fragedă de trei ani, a fost înscrisă la Școala de Balet, unde a început să-și clădească drumul către o carieră în dans.

Însă, la vârsta de 13 ani, viața ei a luat o întorsătură neașteptată când a fost trimisă la Școala de Coregrafie din Cluj.

Această experiență a fost una dificilă din punct de vedere al condițiilor de trai, însă pasiunea sa pentru artă nu s-a estompat, ba chiar a motivat-o pe tânăra artistă să meargă mai departe.

Povestea Getei, din Liceenii. Ce mai face Cesonia Postelnicu, simpatica actriță iubită de milioane de români 2

Cesonia Postelnicu

Liceenii, șansa unică pe care a primit-o Cesonia Postelnicu

În anul 1986, în timp ce era încă studentă, Cesonia a primit o șansă unică și anume să joace într-unul dintre cele mai îndrăgite filme ale cinematografiei românești, seria Liceenii.

Această oportunitate i-a oferit posibilitatea să interpreteze rolul Getei, un personaj care avea să devină de referință pentru generația acelor vremuri și nu numai. Alegerea sa pentru acest rol a fost motivată de identificarea profundă cu personajul și de bucuria pe care ar fi simțit-o în timpul filmărilor.

„Eram la liceu în ultimul an, deci încă minoră. Am fost contactată de regizorul Nicolae Corjos, care mi-a dat scenariul filmului și mi-a spus să îmi aleg ce personaj feminin doresc.

Am intrat în casă pe ascuns cu scenariul, deși nu mai puteam de nerăbdare, am așteptat să vină seara pentru că dacă mă duceam la culcare și spuneam „noapte bună“ știam că mama nu mai intră la mine în cameră, am citit scenariul cu o lanternă sub pătură.

A doua zi m-a rugat să mă duc la el și să-i spun ce am ales. Am ales-o pe Geta pentru că era personajul în care m-am regăsit.

Vezi și: Îl mai ţii minte pe Ionică din Liceenii? Ce mai face Mihai Constantin şi cum arată actorul acum

Eram toți atât de copii și copiii pe vremea aia erau atât de puerili! Niciunul dintre noi nu a știut ce i se întâmplă de fapt. A fost ca un vis.

Am făcut cu atâta credință totul și cu atâta bucurie și lejeritate… A fost extraordinar. Primul film a fost minunea lumii”, a declarat actrița, citată de adevarul.ro.

Povestea Getei, din Liceenii. Ce mai face Cesonia Postelnicu, simpatica actriță iubită de milioane de români

Cesonia Postelnicu

Filmul a avut parte de un succes monumental

Toți actorii din film, inclusiv ea, s-au transformat în vedete și au experimentat o popularitate fără precedent. Filmul Liceenii a fost un succes uriaș, iar recunoașterea publicului a fost copleșitoare.

Cu toate că popularitatea dobândită prin rolul Getei a fost covârșitoare, Cesonia Postelnicu și-a continuat cariera artistică cu mult profesionalism, ani de-a rândul. A jucat în numeroase spectacole de teatru pentru televiziune, aducându-și contribuția la diversitatea și bogăția culturii românești.

De asemenea, a fost o prezență iubită în filmul pentru televiziune, contribuind la creația unor momente memorabile în istoria cinematografiei țării noastre.

Vezi și: Frumoasa care trebuia să fie iubita lui Ștefan Bănică în „Liceenii“, dar alta a fost aleasa. Cine ar fi trebuit de fapt să joace rolul Danei

În ciuda popularității și a recunoașterii pe care a primit-o în urma interpretării rolului Getei din Liceenii, Cesonia Postelnicu și-a păstrat modestia, ceea ce românii nu au întârziat să aprecieze.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Povestea Getei din Liceenii: Ce mai face Cesonia Postelnicu, simpatica actriță iubită de milioane de români [VIDEO]

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă