Consolă Sony PS5
foto Sony

Sony lansează o nouă actualizare pentru PS5, care îmbunătățește difuzoarele și microfonul pe controller-ele DualSense, adaugă indicatoare și reacții emoji la funcția Screen Share și include capacitatea de a ajusta luminozitatea indicatorului de alimentare al PS5. Actualizarea a fost disponibilă inițial pentru testeri în februarie și este lansată la nivel global pentru toți utilizatorii de PS5 începând de ieri, 13 martie.

Actualizările Sony PS5 pe larg

2024 debutează cu o serie de lansări de jocuri pentru PS5, printre care se numără The Last of Us Part II Remastered, Tekken 8 și Helldivers 2, culminând cu lansarea mult așteptatului FINAL FANTASY VII Rebirth. În acest context, actualizarea sistemului PS5 vine ca un răspuns la cererea tot mai mare de funcționalități avansate care să sprijine aceste titluri, spune Sony.

Unul dintre aspectele interesante ale acestei actualizări este îmbunătățirea audio a controlerelor fără fir DualSense și DualSense Edge. Jucătorii primesc un sunet mai clar și mai puternic emis de difuzoarele controllerului, îmbunătățind astfel imersiunea în joc. Microfoanele de pe ambele controllere au fost, de asemenea, îmbunătățite datorită unui nou model de învățare automată care anulează zgomotul de fundal, cum ar fi apăsarea butoanelor.

Controller Sony PS5
foto Sony

O altă opțiune adusă de această actualizare este posibilitatea de a interacționa în moduri noi prin funcția Share Screen. Aceasta permite unui jucător, denumit „gazdă”, să împărtășească live gameplay-ul său cu alți utilizatori ai consolei, care devin astfel „spectatori”.

Prin urmare, spectatorii nu participă direct la joc, ci urmăresc desfășurarea acestuia în timp real, având acum posibilitatea de a interacționa cu gazda prin intermediul indicatoarelor (elemente vizuale pe care spectatorii le pot folosi pentru a interacționa cu ecranul partajat) și reacțiilor bazate pe emoji. Spectatorii pot oferi sfaturi,  sublinia anumite aspecte ale jocului sau pur și simplu își pot exprima reacțiile față de acțiunile din joc. Dar vei putea dezactiva aceste indicatoare și emoji dacă îți distrag prea mult atenția.

Mai mult, Sony a introdus posibilitatea de a ajusta luminozitatea LED-urilor de stare de pe consolă, oferind jucătorilor mai mult control asupra aspectului estetic al dispozitivului lor. În completare, o actualizare viitoare a aplicației PlayStation va extinde funcționalitățile Share Screen și pe dispozitive mobile, cu iOS și Android.