Prima pagină » Ți-ai dat seama cine e? Actorul român care s-a iubit cu cea mai bună prietenă a soției sale: Eu m-am dus la coșciugul ei și…

Ți-ai dat seama cine e? Actorul român care s-a iubit cu cea mai bună prietenă a soției sale: Eu m-am dus la coșciugul ei și…

de Roboțelul @ iDOR.info
ti-ai-dat-seama-cine-e?-actorul-roman-care-s-a-iubit-cu-cea-mai-buna-prietena-a-sotiei-sale:-eu-m-am-dus-la-cosciugul-ei-si…

Unul dintre cei mai renumiți actori de film, teatru și televiziune din România a avut o viață demnă de un scenariu de film, precum cele în care a jucat în timpul vieții. A avut două iubirii, prima dintre ele încheindu-se în tinerețe. Protagonistul acestora a fost nimeni altul decât Iurie Darie, o mare personalitate în lumea artistică. 

A fost unul dintre cele mai iubite personaje din industria cinematografică românească, și a trăit două iubirii memorabile. Prima a fost mariajul cu Consuela Roșu, care s-a stins din viață din cauza cancerului, iar cea de-a două a fost relația cu actrița Anca Pandrea, care a fost cea mai bună prietenă a primei soției actorului. 

Iurie Darie și povestea a două iubiri de neuitat

Un adevărat june-prim al anilor 60, Iurie Darie s-a stins din viață în anul 2012, din cauza aceleiași boli care a răpus-o pe Consuela, mama lui Alexandru (Ducu) Darie, care și el s-a stins din viață la 7 ani după moartea tatălui său. 

Cu toate că a trecut în neființă, Iurie Darie rămâne viu în memoria celor care l-au cunoscut. A cucerit cu rapiditate inimile românilor, datorită rolurilor sale din filme și seriale românești, un exemplu concret fiind faimoasa serie „Brigada Diverse”, în care a jucat rolul maiorului de miliție, șef al lui Toma Caragiu, cel care conducea „echipa de șoc” a Miliției. 

Pe plan personal, Iurie Darie a fost protagonistul a două mari iubiri. Prima a fost Consuela, soție și mamă, dar și o iubită actriță care a fost răpusă de cancer la o vârstă fragedă. Ea a lăsat cu limbă de moartea ca cea care se va îngriji de iubirea vieții ei să fie Anca Pandrea, colegă cu el la Teatrul de Comedia. 

Aceasta a vorbit despre începutul poveștii de iubire cu omul căreia i-a fost aproape până la ultima suflare. 

Anca Pandrea și Iurie Darie nu au fost căsătoriți civil, ci doar religios / foto: arhiva Click!

Anca Pandrea și Iurie Darie nu au fost căsătoriți civil, ci doar religios / foto: arhiva Click!

„Eram prietenă cu Consuela Darie, soţia lui Iura. Mergeam împreună prin turnee, stăteam cu ea în cameră. Când s-a întâmplat să nu mai fie Consuela, eu m-am dus la coşciugul ei şi i-am spus: „Consuela, o să am eu grijă de Iura”.

Am încercat să-l combin cu o profesoară de franceză, apoi cu o arhitectă şi nu mai ştiu cu cine. Eu i le prezentam, apoi fugeam. Nu ştiu de ce nu a vrut să fie cu ele. Dacă a făcut sau nu amor cu ele nu ştiu nici acum, e treaba lui şi nici nu mă interesează…

Da. Şi, până la urmă, m-am peţit singură. La un moment dat, l-am invitat pe Iura la mine, cu gânduri prieteneşti, la o cafea. A zis da. Apoi mă sună şi îmi spune că avea programare la dentist. „Ei, nu-i nimic, lasă”, i-am zis. Ne-am văzut seara, în cabina de la teatru. Am sunat a doua zi la el, şi mi-a spus că vine.

Apoi, eu am constatat că o prietenă de-a mea mă încuiase în casă, iar eu nu aveam cheie să deschid. L-am sunat înapoi şi i-am spus că nu am cum să ies din casă. A doua zi era ziua mea de naştere.

Am deschis geamul casei, am chemat nişte băieţi din cartier şi le-am dat două navete cu sticle de bere să cumpere bere pentru petrecere.

Aşa mi-a trăsnit ideea că, dacă băieţii pot să-mi aducă berea pe geam, de ce Iura n-ar putea intra pe geam în casă. I-am dat telefon din nou şi i-am zis: „Te aştept în staţia de tramvai, dar să ştii că o să intri pe geam”.

El a crezut că glumesc. Dar când a intrat în curte şi a pus mâna pe clanţă, a văzut că uşa e încuiată. „Intri pe geam”, i-am spus. A intrat şi de atunci nu a mai ieşit…”, a povestit actrița.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Ți-ai dat seama cine e? Actorul român care s-a iubit cu cea mai bună prietenă a soției sale: Eu m-am dus la coșciugul ei și…

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google