Prima pagină » Tinder a fost dat în judecată din cauza efectului pe care l-ar avea asupra utilizatorilor. De ce e acuzată aplicația de dating – UseIT.ro

Tinder a fost dat în judecată din cauza efectului pe care l-ar avea asupra utilizatorilor. De ce e acuzată aplicația de dating – UseIT.ro

de Roboțelul @ iDOR.info
tinder-a-fost-dat-in-judecata-din-cauza-efectului-pe-care-l-ar-avea-asupra-utilizatorilor-de-ce-e-acuzata-aplicatia-de-dating-–-useit.ro

Dar o nouă clasificare realizată de OMS include și dependența de jocuri video. Potrivit definiției, această boală apare atunci când oamenii nu se pot opri din utilizarea jocurilor video, indiferent de cât de mult le afectează viața. 

Procesul din creier atunci când cineva folosește în exces Tinder sau TikTok e similar cu cel care apare atunci când există dependență de o substanță fizică, potrivit lui Larry Rosen, expert în cadrul California State University. 

Află și ce fac utilizatorii pe Tinder, de fapt, potrivit experților.

Conectarea cu o nouă persoană pe Tinder sau o nouă notificare duce la un surplus de dopamină în creier, susține Rosen.

Chiar și așa, Tinder a fost dat în judecată tocmai din cauza acestui efect. 

„Ceea ce e interesant e că puțină dopamină te ajută să te simți bine pe o durată scurtă,” a declarat Rosen. „Și după ce te obișnuiești cu ea, ai nevoie de mai multă dopamină ca să te simți la fel de bine.” 

Această căutare constantă de dopamină prin aplicațiile de dating nu e perfect comparabilă cu dependența de substanțe precum drogurile. Ca urmare, terminarea utilizării aplicațiilor nu are același impact fizic precum renunțarea la alcool sau substanțe care dau dependență.

Nu toți experții cred că rețelele de dating dau dependență

Nu toți experții cred că această teorie e corectă, mai ales atunci când vine vorba de aplicații de dating. Kathryn Coduto, profesor în cadrul Universității din Boston, a studiat aplicațiile de dating încă de când au apărut pe piață.

Coduto crede că expresia „a da dependență” e mult prea dură pentru efectul pe care îl au aceste aplicații. 

Află și cum un bărbat a folosit AI să discute cu 5.000 de femei pe Tinder.

„La finalul zilei, ezit să mă comport de parcă utilizatorii nu au simțul controlului sau determinării asupra tehnologiei,” a declarat Coduto. „Nu spun că utilizatorii au control complet atunci când folosesc tehnologia. Sau că marile companii tech nu trebuie să fie trase la răspundere.”

Procesul în care Tinder a fost dat în judecată a fost intentat în California, pe 14 februarie 2024. Potrivit plângerii, aplicațiile promit utilizatorilor că aceștia vor renunța rapid la platforme, pentru că își vor găsi partenerii ideali. 

Plângerea nu ia în considerare și aportul pe care îl are fiecare utilizator la decizia de a folosi aceste aplicații, un factor important pe care mulți nu îl iau în considerare.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Tinder a fost dat în judecată din cauza efectului pe care l-ar avea asupra utilizatorilor. De ce e acuzată aplicația de dating – UseIT.ro

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google