iOS 17.4 main-image

E luni, ceea ce înseamnă că e timpul să vorbim despre cele mai importante și mai interesante știri din ultimele șapte zile. Și ce mai săptămână a fost, cu știri din tărâmul Apple cu noul iOS 17.4 (poate cel mai mare update de iPhone de la iPhone încoace), un caz îngrijorător al unei mașini electrice care era cât pe ce să creeze singură o tragedie și noutățile legate de Windows 11, care pierde o funcționalitate destul de utilă.

Dar să o luăm cu începutul, adică cu iOS 17.4. Pe lângă uzualele bug fix-uri și optimizări, iOS 17.4 este un update extrem de important deoarece Apple, la presiunile Uniunii Europene, au permis în sfârșit instalarea de aplicații din surse terțe, altele decât App Store. De ce e asta o chestie mare de tot și cum te afectează direct noul iOS pe tine afli din articolul stufos al lui Adrian pe acest subiect.

Acum schimbăm puțin macazul și vorbim despre un glitch destul de serios petrecut la o mașină electrică din Marea Britanie. Mai exact, un Jaguar electric a rămas fără frâne pe autostradă, moment când sistemul mașinii a decis că viteza potrivită pentru deplasare este de 160km/h. Cum s-a terminat totul afli în materialul lui Aurelian.

Next up discutăm despre Windows 11, care devine mai sărac cu o funcție folositoare. Mai precis, e vorba despre suportul nativ pentru aplicațiile pentru Android, care va dispărea curând. Motivele sunt cumva previzibile, dat fiind faptul că nu mulți utilizatori au interacționat cu capabilitatea asta a sistemului de operare, iar toate detaliile le găsești în articolul de pe site.

Review-ul săptămânii vine în ajutorul corporatiștilor care lucrează de acasă. Logitech tocmai au lansat webcam-ul MX Brio, care vine la pachet cu o mulțime de plusuri gândite să îți facă viața mult mai ușoară și cu o imagine foarte bună. Adrian a avut plăcerea să facă recenzia completă a webcam-ului, recenzie pe care o găsești integral chiar aici.

Photo of Tudor Bostan

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.