Prima pagină » Afacerist din Constanța cumpăra haine din Dragonul Roșu și le vindea la preț ”de firmă” | replicaonline.ro

Afacerist din Constanța cumpăra haine din Dragonul Roșu și le vindea la preț ”de firmă” | replicaonline.ro

de Roboțelul @ iDOR.info
afacerist-din-constanta-cumpara-haine-din-dragonul-rosu-si-le-vindea-la-pret-”de-firma”-|-replicaonline.ro

Nicolae N., un bărbat din Constanța, a încercat să vândă mai multe haine contrafăcute, cumpărate din Dragonul Roșu, București, fiind însă prins rapid de către oamenii legii. Magazinul bărbatului era situat pe strada Labirint din Municipiul Constanța, iar acesta avea la raft, spre vânzare, haine care purtau însemnele unor firme precum: Guess, Polo, Tommy Hilfiger și multe altele.

Foto cu rol ilustrativ

Totul s-a întâmplat pe 12 martie 2019, atunci când un echipaj de poliție din cadrul I.P.J. Constanța, s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că la magazinul situat pe strada Labirint din Constanța sunt expuse spre vânzare mai multe obiecte de îmbrăcăminte, toate produsele purtătoare ale însemnelor unor mărci protejate, fără a avea acordul titularilor drepturilor de autor asupra mărcilor și susceptibile de a fi contrafăcute. Cu ocazia verificării agentului economic s-a stabilit faptul că acesta avea spre vânzare 3 bluze”Guess”, 11 bluze și bluzoane, 6 hanorace și 4 perechi de pantaloni ”Polo”, 4 bluze și bluzoane ”Tommy Hilfiger”, 3 bluze și 3 tricouri ”Dolce & Gabbana”, 6 bluze și bluzoane, 2 tricouri și 2 perechi de pantaloni ”Calvin Klein” precum și 1 pulover ”Fila”. La fața locului a fost identificat Nicolae N., care are și calitatea de asociat în societate. Bunurile identificate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, fiind depuse la camera de corpuri delicte a IPJ Constanța.

Cu prilejul audierii, soția lui Nicolae N. a declarat faptul că, deși deține calitatea de administrator a firmei, din cauza unor probleme de sănătate, care nu i-au permis să administreze, în adevăratul sens al cuvântului, societatea comercială a fost administrată în fapt de soțul acesteia, care are calitatea de asociat în societate, Nicolae N. fiind cel care s-a ocupat efectiv de achiziționarea de produse, de vânzare, precum și de legătura cu contabila societății. Cu prilejul audierii, Nicolae N. a recunoscut faptul că la magazinul sau au fost identificate, fiind expuse spre vânzare un număr de 44 de obiecte de îmbrăcăminte purtătoare de însemne ale unor mărci înregistrate și că s-a ocupat efectiv de achiziționarea produselor, de aranjarea acestora pe raft, întocmirea documentelor de intrare a produselor, vânzare și legătura cu contabila societății, întrucât soția sa, care avea calitatea de administrator al firmei, nu s-a mai putut ocupa efectiv de administrarea societății din cauza unor probleme de sănătate. Astfel Nicolae N. a recunoscut faptul că bunurile identificate cu ocazia controlului din data de 12 martie 2019, au fost achiziționate de către acesta din Municipiul București, Complexul Comercial Dragonul Roșu, fără a putea indica detalii care să conducă la identificarea persoanelor de la care a cumpărat articolele identificate.

Afacerist din Constanta cumpara haine din Dragonul Rosu si le vindea la pret ”de firma”Foto cu rol ilustrativ

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis să îl condamne pe Nicolae N. la 2 luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație, fără drept, a unui  produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată. Sentința nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Afacerist din Constanța cumpăra haine din Dragonul Roșu și le vindea la preț ”de firmă” | replicaonline.ro

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google