Prima pagină » BILANȚ. Standarde de calitate îndeplinite la Spitalul Municipal Dr. Eugen Nicoară Reghin

BILANȚ. Standarde de calitate îndeplinite la Spitalul Municipal Dr. Eugen Nicoară Reghin

de redactia
bilant-standarde-de-calitate-indeplinite-la-spitalul-municipal-dr.-eugen-nicoara-reghin

Biroul de Management al Calității al Spitalului Municipal ”Dr. Eugen Nicoară” Reghin a efectuat, în decursul anului 2023, în mod permanent, activitatea de documentare și implementare a prevederilor actelor normative și a reglementărilor Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), în vederea asigurării Calității Serviciilor de Sănătate furnizate de către unitatea sanitară, prin aplicarea indicatorilor de calitate.
”S-a colaborat cu conducerea Spitalului, cu șefii și coordonatorii tuturor structurilor medicale și nemedicale și cu întreg personalul unității sanitare în vederea îndeplinirii standardelor de calitate ANMCS și obținerea Certificatului de Acreditare Ciclul II. În luna aprilie, Spitalul a primit Certificat de Acreditare ANMCS. În procesul de acreditare au fost evaluați 4.316 de indicatori, iar Raportul de Acreditare evidențiază îndeplinirea majorității indicatorilor aplicabili, obținându-se un punctaj de 89,8%”, se precizează în Raportul de activitate al Spitalului Municipal ”Dr. Eugen Nicoară” Reghin.
264 de paturi
Potrivit documentului întocmit de către Florentina Simona Toncean, managerul instituției, în anul 2023 Spitalul Municipal ”Dr. Eugen Nicoară” Reghin a funcționat cu un număr de 264 de paturi: Secția Medicină Internă cu 62 de paturi, din care Compartiment Cardiologie 12 paturi și Compartiment Cronici 10 paturi; Secția Chirurgie generală cu 35 de paturi, din care Compartiment Urologie 5 paturi și Compartiment Ortopedie-Traumatologie 5 paturi; Secția Obstetrică-Ginecologie cu 48 de paturi; Secția Pediatrie cu 40 de paturi; Secția Boli Infecțioase cu 26 de paturi; Secția Neonatologie cu 25 de paturi, din care Compartiment Prematuri 5 paturi; Compartiment ATI cu 10 paturi (3 – Chirurgie, 3 – interne, 4 – Obstetrică-Ginecologie); Compartiment ORL cu 10 paturi (confirmați Covid-19); Compartiment Dermatovenerologie cu 8 paturi; 16 paturi destinate spitalizărilor de zi și 10 paturi destinate însoțitorilor.
Ascensor nou
Un obiectiv important finalizat în anul 2023 a fost proiectul referitor la construcția și montarea unui ascensor în clădirea principală a spitalului, unde funcționează Secțiile Medicină Internă, Cardiologie, Chirurgie și Compartimentul ATI.
”Punerea în funcțiune a acestui ascensor este un real beneficiu pentru personalul medical, cât și pentru pacienți”, a informat managerul Spitalului Municipal ”Dr. Eugen Nicoară” Reghin.
Cabinet de Pediatrie, dotat
Totodată, Florentina Simona Toncean a subliniat că în decursul anului trecut ”s-a reușit dotarea și amenajarea interioară a Cabinetului de Ambulatoriu Pediatrie, acesta având un spațiu și o locație nouă, în curtea Spitalului, în imediata vecinătate a Secției de Pediatrie, scopul principal fiind asigurarea unei asistențe medicale cât mai rapidă și eficientă pentru micii pacienți.”
Peste 400 de angajați
La data de 31 decembrie 2023, structura de personal a instituției a fost următoarea: 409 de angajați, din care 59 de medici, doi farmaciști, doi biologi, un psiholog, un asistent social, un inginer aparatură medicală, 206 de asistene medicale, șapte registratori medicali, 80 de infirmiere, îngrijitoare și brancardieri (personal auxiliar), 16 personal TESA, cinci portari și 29 de muncitori.
Indicatori de performanță în 2023:
Număr cazuri externate validate din spitalizarea continuă (acuți și cronici): 6.484;
Durata medie de spitalizare: 6,01;
Utilizarea paturilor: 40,98%;
ICM realizat: 1.2045;
Internări de zi: 867 – secții, 31.375 – CPU, 46.526 – consultații ambulatorii;
Rata mortalității generale: 2,27%;
Rata infecțiilor nozocomiale: 1,48%;
Indice de concordanță internare: 77,1%.
(Redacția)

Post-ul BILANȚ. Standarde de calitate îndeplinite la Spitalul Municipal ”Dr. Eugen Nicoară” Reghin apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: BILANȚ. Standarde de calitate îndeplinite la Spitalul Municipal Dr. Eugen Nicoară Reghin

Autor/editor: redactia

Redacția: Redacția @ Zi-de-Zi

S-ar putea să-ți placă