Prima pagină » Ce mașini conduc mogulii tehnologiei și internetului: De la autoturisme strălucitoare la berline mai modeste

Ce mașini conduc mogulii tehnologiei și internetului: De la autoturisme strălucitoare la berline mai modeste

de Roboțelul @ iDOR.info
ce-masini-conduc-mogulii-tehnologiei-si-internetului:-de-la-autoturisme-stralucitoare-la-berline-mai-modeste

Mogulii tehnologiei cei mai de succes au multe lucruri în comun, dar gustul pentru mașini nu este unul dintre ele.

Unii, precum guru-ul în AI Sam Altman, au colecții luxoase de McLarens și alte mașini sport uimitoare.

Dar există și alții care au fost văzuți în aceleași mașini pe care le poate conduce orice persoană obișnuită.

Având acest lucru în minte, Business Insider a aflat care este vehiculul preferat pentru unele dintre marile nume din tehnologie.

Mark Zuckerberg

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, are o avere de 185 miliarde de dolari, ceea ce-l plasează pe locul patru în topul celor mai bogați oameni din lume.

Cu toate acestea, Zuckerberg este departe de a avea gusturi extravagante când vine vorba de mașini, haine și călătorii.

El a fost văzut la volanul unui Acura TSX negru, al unui Volkswagen Golf GTI hatchback și al unei Honda Fit – toate evaluate la sau sub 30.000 de dolari. Recent a postat o fotografie pe Instagram cu două Ford Broncos recondiționate, cu descrierea „al lui și al ei”.

CEO-ul Meta a deținut, se pare, cel puțin o mașină sport de lux: un Pagani Huayra italian.

Jeff Bezos

Jeff Bezos este al doilea cel mai bogat om din lume. Cu toate acestea, pare să nu fie prea preocupat să fie văzut în mașini scumpe.

Fondatorul și fostul CEO al Amazon era cândva faimos pentru obiceiurile sale frugale în ceea ce privește conducerea; conform cărții „The Everything Store”, chiar și în 2013, el conducea un Honda Accord la birou.

În 2021, un videoclip Blue Origin l-a arătat la volanul unui pickup electric Rivian R1T.

Cu toate acestea, s-a remarcat prin cheltuirea considerabilă pentru un mod mult mai extravagant de transport – un super-iaht de lux raportat la valoarea de 500 de milioane de dolari.

Elon Musk

În calitate de CEO al Tesla, alegerea lui Elon Musk nu va fi o mare surpriză.

Într-un tweet din 2019, Musk a dezvăluit că are preferințe și conduce în mare parte Tesla Model S Performance, dar uneori se urcă la volanul Model 3 Performance și Model X când este cu copiii săi.

Mai recent, într-o conferință din 2023, el a declarat că Tesla Cybertruck – care, la acea vreme, încă nu fusese lansat – va deveni curând mașina sa de zi cu zi. De atunci, a fost văzut la volanul designului controversat.

În plus, Musk a deținut și un Ford Model T, un Jaguar E-Type Series 1 Roadster. Dar poate cea mai impresionantă mașină a sa este Lotus Esprit din 1976, mașina submarină folosită în filmul James Bond din 1977, „Spionul care m-a iubit”, pe care a cumpărat-o la licitație în Londra pentru 997.000 de dolari în 2013.

Sam Altman

Sam Altman, cofondatorul OpenAI, dezvoltatorul ChatGPT-ului, nu încearcă să-și ascundă pasiunea pentru mașini frumoase.

A fost văzut conducând un McLaren F1 – o serie limitată care recent a fost vândută la licitație pentru suma uluitoare de 20 de milioane de dolari, conform J.D. Power.

Altman deține și un alt McLaren, o Tesla veche și cel puțin alte două mașini de curse, a declarat el pentru The New Yorker.

Altman are și o latură mai practică; el a spus că să călătorească cu UberX în San Francisco era mai ieftin decât să conducă Tesla Roadster-ul său. „Am o mașină scumpă, deci nu este o comparație foarte corectă, dar totuși mi se pare interesant,” a scris el într-o postare pe blog din 2015.

Jensen Huang

CEO-ul Nvidia, Jensen Huang, se descrie ca un „adevărat pasionat de mașini”.

În 2015, Nvidia a postat pe Twitter o fotografie cu Huang primind un Tesla Model X. Huang, în picioare în fața unor garaje pline de Tesla, a scris în descriere că îi place „noua sa rachetă”.

Mai recent, totuși, Huang a dat impresia că preferă Mercedesul. Într-un spot publicitar din 2020, el a apărut la volanul unui Mercedes S-class, promovând computerele interne alimentate de Nvidia din această gamă.

În reclamă, Huang a spus că prima sa „mașină frumoasă” a fost un Mercedes S-500.

„Vă puteți imagina cât de entuziasmat am fost când Mercedes a invitat Nvidia să ajutăm la construirea computerelor pentru mașinile lor din generația următoare”, a adăugat el.

Conform unui raport din The Wall Street Journal, acum conduce un sedan de lux, electric, Mercedes EQS.

Bill Gates

Bill Gates este un colecționar înrăit de mașini de lux. Odată a spus că cea mai mare cheltuială după fondarea Microsoft a fost achiziționarea unei super-mașini Porsche 911, pe care ulterior a vândut-o.

Cofondatorul Microsoft pare să aibă o pasiune pentru Porsche-uri. Una dintre cele mai bune mașini din colecția sa este Porsche 959, un automobil sport. Și în 2020, el a dezvăluit într-un interviu cu Marques Brownlee că a achiziționat un Porsche Taycan electric.

„Este foarte, foarte tare,” a spus el la momentul respectiv. „Acesta este primul meu automobil electric și mă bucur foarte mult de el.”

Steve Ballmer

Steve Ballmer, fostul CEO al Microsoft, se află în prezent pe locul al șaselea în topul celor mai bogați oameni din lume, conform Bloomberg Billionaire Index. Dar aceasta nu se traduce neapărat în gusturi opulente în materie de mașini.

Ballmer este un client fidel al Ford; tatăl său a fost mult timp angajat la Ford în Detroit, conform The Seattle Times. La un moment dat, el conducea un sedan hibrid Ford Fusion – livrat personal de către atunci președintele și CEO-ul Ford, Alan Mulally.

În ciuda averii familiei sale, fostul șef al Microsoft a reușit să insufle aceeași etică a modestiei în copiii săi. Fiul său, Pete Ballmer, a declarat recent pentru BI că încă conduce un Ford Focus din 2015 – unul care fusese inițial cumpărat pentru fratele mai mic al lui Pete în liceu.

Michael Dell

Michael Dell, fondatorul și CEO-ul Dell Technologies, este cunoscut pentru portofoliul său de imobiliare luxoase, cu proprietăți în Austin, Hawaii și Caraibe. De asemenea, el are o parte din mașinile clasice de lux. Acestea au inclus un Porsche Boxster din 2004, un Porsche Carrera GT și un Hummer H2.

Nu este clar dacă a deținut vreodată vreun vehicul electric, dar l-a lăudat pe Elon Musk, care i-a oferit o tură a unei fabrici Tesla în Texas în acest an. Dell a postat o fotografie cu cei doi lângă un Tesla Cybertruck, numind experiența „foarte impresionantă și inspiratoare”.

Larry Ellison

Larry Ellison, cofondatorul și președintele Oracle, este cunoscut pentru obiceiurile sale extravagante de cheltuieli. El colecționează imobile, mașini, avioane și iahturi.

În ceea ce privește mașinile, colecția sa a inclus un Audi R8, un McLaren F1, un Lexus LFA și Lexus LS 600h L, conform LA Times.

De asemenea, este cunoscut pentru cadourile scumpe, oferind odată unui prieten un Acura NSX, care costă mai mult de 100.000 de dolari.

Larry Page și Sergey Brin

Larry Page și Sergey Brin, care au fondat Google împreună în 1998, se află în mod obișnuit printre cei 10 oameni cei mai bogați din lume. Acest lucru înseamnă că avioanele personale și iahturile nu sunt prea mult pentru ei.

Cu toate acestea, duo-ul este mai conservator în ceea ce privește alegerile de mașini și amândoi au deținut o Toyota Prius.

Au fost amândoi investitori timpurii în Tesla. Brin a fost al patrulea care a primit un Tesla Model X crossover (cu o vopsea albă) când a fost lansat pentru prima dată în 2015.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor

Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel…

Tesla reduce personalul cu 10% și vrea să reinstituie pachetul salarial de 56 de miliarde de dolari pentru Elon Musk

Tesla va cere acţionarilor să reinstituie pachetul salarial de 56 de miliarde de dolari al CEO-ului Elon Musk, pe care un judecător din Delaware l-a anulat la începutul acestui an, după ce a…




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Ce mașini conduc mogulii tehnologiei și internetului: De la autoturisme strălucitoare la berline mai modeste

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google