Prima pagină » Creezi jocuri, conţinut, artă? NVIDIA Studio are drivere şi unelte software pentru tine; Iată ce oferă!

Creezi jocuri, conţinut, artă? NVIDIA Studio are drivere şi unelte software pentru tine; Iată ce oferă!

de Roboțelul @ iDOR.info
creezi-jocuri,-continut,-arta?-nvidia-studio-are-drivere-si-unelte-software-pentru-tine;-iata-ce-ofera!

Îmi place să mă consider un artist, dar mai degrabă pe latura… cuvintelor. Ca atare am fost mereu gelos pe cei care fac artă pictând, desenând, creând chiar universuri în jocuri video. Am un astfel de amic, care creează jocuri video şi am avut ocazia să îl văd la treaba lucrând la jocuri de care nu vă pot spune, dar vă pot spune că sunt cele mai tari titluri horror japoneze. AI-ul îl ajută, dar el e mai mult pe bază de Blender, Stable Diffusion, Unreal Engine 5. Şi de la o vreme foloseşte şi NVIDIA Studio. În ce capacitate aflaţi mai jos.

Înainte să intru în detalii însă, aș menționa că această aplicație poate fi instalată pe orice laptop cu placă video NVIDIA RTX, chiar dacă nu este „certificat” NVIDIA Studio. De asemenea, fiind vorba despre laptopuri RTX, ele pot rula și jocuri, astfel că un astfel de device este bun atât pentru joacă, cât și pentru muncă.

Ce este NVIDIA Studio?

NVIDIA Studio a fost lansat 2019, dar platformă a crescut foarte mult de atunci. A fost dezvoltat pentru profesioniștii creativi și combină unele dintre cele mai bune resurse NVIDIA hardware şi software de pe laptopuri și desktop-uri. Ele sunt ideale pentru cei care doresc să se angajeze în sarcini grafice solicitante, cum ar fi editarea video 4K sau randarea 3D.

NVIDIA a stabilit cerințe pentru dispozitivele NVIDIA Studio, care ar trebui să se asigure că fiecare laptop și desktop listat care intră sub calificarea Studio este potrivit pentru muncă intensă. Puteți vedea cerințele pentru un dispozitiv NVIDIA Studio mai jos:

  • GPU: GeForce RTX 3050, RTX A1000 sau superior
  • CPU: Intel Core i5 (H Series) latest gen, AMD Ryzen R5 (H Series) last gen sau superior
  • RAM: 16GB sau mai mult
  • SSD: 512GB NVMe SSDs sau mai mare
  • Display: Ecrane IPS calibrate din fabrica cu gama largă de culori (în 4K si 1440p)

Acest hardware permite desktopurilor și laptopurilor care sunt certificate NVIDIA Studio să ruleze tehnici de procesare grafică intensivă.

Una dintre cele mai populare caracteristici RTX este ray tracing, care permite că imaginile foto-realiste să fie procesate cu efecte precise de iluminare și umbră. Utilizatorii vor putea, de asemenea, să interacționeze cu DLSS 3, precum și cu tehnologia AI pentru a face editarea video și a fotografiilor și mai rapidă.

Pe ce echipament am făcut testele?

Toate au fost testate pe un laptop Acer Nitro 17, un dispozitiv solid, capabil să ruleze orice joc modern bazat pe ultimele tehnologii NVIDIA. 

Ca specificatii, vorbim de următoarele:

  • NVIDIA® GeForce RTX™ 4060 laptop cu 8 GB memorie dedicată
  • ntel Core™ i7-13700H procesor 14 nuclee 2.40 GHz
  • 43.9 cm (17.3″) QHD (2560 x 1440) 16:9 165 Hz
  • 16 GB, DDR5 SDRAM
  • 1 TB SSD

Ce este driverul NVIDIA Studio? 

Fanii NVIDIA probabil ştiu deja de faptul că gigantul tech oferă două versiuni ale driverelor sale grafice pentru hardware-ul său GPU – drivere Game Ready și Studio.

Driverele Game Ready sunt mai potrivite pentru gameri, deoarece sunt adesea optimizate pentru anumite jocuri în ziua lansării și de obicei vin cu patch-uri pentru a îmbunătăți performanța.

Driverele Studio, pe de altă parte pun mai mult accent pe stabilitatea software-ului creativ, cum ar fi suitele de creație 3D și post-procesarea video. Ca şi la driverele Game Ready, driverele Studio sunt actualizate în mod constant pentru a se asigura că software-ul creativ poate rula fără erori sau probleme, compania testându-și propriile actualizări pentru a se asigura că nu va întrerupe fluxurile de lucru.

Driverul Studio este compatibil în prezent cu seria GeForce GTX 10 și mai sus, seria GeForce RTX, TITAN V și RTX, seria NVIDIA RTX și toate produsele Quadro lansate începând cu 2012.

Cu ajutorul driverului NVIDIA Studio avem timpi de randare în Blender de câteva secunde. Asta se vede şi în imaginile ataşate. 

Ce este NVIDIA Omniverse?

Cu tehnologia Omniverse, NVIDIA oferă companiilor simulări precise din punct de vedere fizic în timp real, colaborare virtuală și multe altele. Soluția Omniverse e despre fluxurile de lucru de inginerie, design și creaţie, pe măsură ce echipele și utilizatorii conectează activele, proiectele și instrumentele de proiectare majore într-un spațiu comun.

Caracteristicile Omniverse sunt adaptabile pentru a se potrivi nevoilor fiecărui business. Cu toate acestea, NVIDIA a concentrat acest mediu inovator în jurul unei cereri tot mai mari de colaborare creativă – în special în urma pandemiei și a creșterii muncii hibride.

Beneficiile Omniverse:

Platforma NVIDIA Omniverse pentru colaborare creativă va permite grupurilor de inginerie, design și celor creative să lucreze împreună printr-o serie de instrumente partajate. Cam cum facem noi la Mobilissimo cu suita Google Docs, cu Dropbox, cu Digi Storage, cu Microsoft 365. Cu Omniverse, companiile își pot crea propriile experiențe VR captivante, cu colaborarea live între unele dintre cele mai inovatoare instrumente de design 3D din lume.

Mediul este unu scalabil şi intuitiv. 

Ce este NVIDIA Canvas?

Canvas este un instrument revoluționar care folosește inteligența artificială pentru a transforma schiţele simple creion sau pensula în peisaje realiste. Această aplicație creativă îmbină inteligența artificială cu arta picturii, transformând imaginația unui artist vizual în realitate. NVIDIA Canvas vă permite să creați imagini în timp real, transformând ceea ce schiţaţi în artă fotorealistă.

AI-ul analizează liniile trasate și materialele alese, transformându-le instantaneu într-o operă de artă ce atrage privirea. Am remarcat o paletă uriaşă de materiale. De la iarbă și stânci până la nori și mare, se poate selecta o gamă largă de materiale, cu oportunităţi creative nelimitate. 

NVIDIA Canvas permite integrarea perfectă cu Adobe Photoshop. Odată ce ai creat un peisaj, portret, un proiect se poate exporta direct fișierul .PSD în Photoshop şi se continua lucrul acolo. 

Se pot separa elementele operei de artă în straturi diferite, pentru control granular asupra fiecărei părți a imaginii, permițând editări și modificări complexe în orice etapă a procesului creativ.

NVIDIA Broadcast

Broadcast e cam pentru mine. Eu mai fac streaming uneori cu jocuri şi am nevoie de o captură video de top, audio de top, un panou de control de top. 

NVIDIA Broadcast are trei secțiuni principale care acoperă o parte diferită a experienţei de streaming şi creativitate online. Prima se ocupă de microfon, a doua de sunet și a treia de cameră web. Fiecare poate fi activată individual și utilizată împreună cu celelalte funcții sau singura. Utilizarea NVIDIA Broadcast în orice aplicație care implică un microfon sau cameră web este super simplă: se va selecta doar Broadcast ca dispozitiv hardware în locul microfonului sau webcam-ului pe care îl avem la îndemână. 

Mie mi se pare importantă anularea zgomotului de fundal AI pentru microfoane. Înainte a fost RTX Voice, cu funcțiile sale apoi ele au fost combinate cu celelalte pentru a crea Broadcast. Acum apeşi doar un buton și există un slider pentru a regla de cât efect de anulare aveţi nevoie.

Într-o cameră cu adevărat zgomotoasă, cu aer condiţionat pornit am crescut efectul de noise cancelation. Poate avea un efect general mai mare asupra calității microfonului. Deci într-un mediu mai puțin zgomotos recomand să fie redus pentru a păstra calitatea. 

Instrumentele pentru webcam mi-au fost de asemenea trebuincioase. Funcționalitatea principală este de a estompa, elimina sau înlocui fundalul și, în fiecare caz se descurca foarte bine. Peste ce oferă softul nativ de pe PS5 pentru PS Eye de exemplu. 

Dacă sunteți un streamer, s-ar putea să utilizați NVIDIA Broadcast în cadrul OBS Studio, dar puteți utiliza și OBS singur ca şi cameră virtuală cu celelalte aplicații video. OBS este gratuit, open-source și extrem de puternic, cu un catalog bogat de plugin-uri și funcții pe care le puteți folosi pentru a vă face cameră web să arate mai bine și microfonul să sune mai clar. Am folosit chiar OBS când am făcut nişte live stream-uri pentru lansări Mobilissimo.ro.

Concluzie

Fiecare dintre soluţiile de mai sus împacă un creativ: avem driverele Studio pentru creatorii de jocuri, Canvas pentru artiştii vizuali şi Broadcast pentru streameri şi YouTuberi ca mine. Nu uităm şi de RTX Remix, despre care am scris în celălalt material NVIDIA, cel cu Ray Reconstruction.

Mulţumită lui ne-am trezit cu Half Life 2, NFS Underground 2 cu o doză serioasă de ray tracing şi grafica la zi. Şi el face parte din suita NVIDIA Studio. Practic e o democratizare a creativităţii, cu interfaţa intuitivă şi punând la treaba resursele tale hardware şi software. 

Aplicația NVIDIA Broadcast poate fi descărcată de aici!




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Creezi jocuri, conţinut, artă? NVIDIA Studio are drivere şi unelte software pentru tine; Iată ce oferă!

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type