Prima pagină » Critici dure împotriva administrației Biden din partea republicanilor, după ce Huawei a prezentat noul său laptop echipat cu un cip Intel AI – Economica.net

Critici dure împotriva administrației Biden din partea republicanilor, după ce Huawei a prezentat noul său laptop echipat cu un cip Intel AI – Economica.net

de Roboțelul @ iDOR.info
critici-dure-impotriva-administratiei-biden-din-partea-republicanilor,-dupa-ce-huawei-a-prezentat-noul-sau-laptop-echipat-cu-un-cip-intel-ai-–-economica.net

Statele Unite au plasat Huawei pe o listă de restricții comerciale încă din 2019 pentru încălcarea sancțiunilor impuse Iranului, ca parte a unui efort mai amplu de a împiedica progresele tehnologice ale Beijingului. Plasarea pe listă înseamnă că furnizorii companiei trebuie să caute o licență specială, care e greu de obținut, înainte de a face livrările.

O astfel de licență, eliberată de administrația Trump, a permis Intel să livreze procesoare centrale către Huawei pentru a fi utilizate în laptopuri începând cu 2020. Partizanii unei linii dure față de China au îndemnat administrația Biden să revoce această licență, însă mare parte din administrația americană a acceptat cu reticență menținerea ei până la momentul expirării din acest an, urmând ca să nu mai fie prelungită.

Prezentarea de către Huawei, joi, a primului său laptop compatibil AI, MateBook X Pro alimentat de noul procesor Intel Core Ultra 9, i-a șocat și i-a înfuriat pe aleșii republicani, deoarece le-a sugerat că Departamentul de Comerț a aprobat livrările noului cip către Huawei.

„Unul dintre cele mai mari mistere din Washington este motivul pentru care Departamentul de Comerț continuă să permită ca tehnologia americană să fie livrată către Huawei”, a declarat congresmanul republican Michael Gallagher, care este conduce Comisia restrânsă a Camerei Reprezentanților pentru China, într-o declarație pentru Reuters.

O sursă apropiată de această problema a spus că cipurile au fost livrate sub o licență preexistentă. Acestea nu sunt acoperite de restricțiile recente cu caracter general privind livrările de cipuri AI către China, a explicat sursa.

Departamentul de Comerț și Intel au refuzat să comenteze. Huawei nu a răspuns solicitării de a face comentarii formulate de Reuters. Reacția este un semn al presiunii crescânde asupra administrației Biden pentru a face mai mult pentru a contracara ascensiunea Huawei, la aproape cinci ani după ce aceasta a fost adăugată pe o listă de restricții comerciale.

În august, compania chineză a șocat lumea cu un nou telefon alimentat de un cip sofisticat fabricat de producătorul chinez de cipuri SMIC, devenind un simbol al renașterii tehnologice a Chinei, în ciuda eforturilor continue ale Washingtonului de a-și paraliza capacitatea de a produce semiconductori avansați.

La o audiere a subcomisiei a Senatului, săptămâna aceasta, Kevin Kurland, un oficial de control al exporturilor, a declarat că restricțiile Washingtonului asupra Huawei au avut un „impact semnificativ” asupra accesului acestuia la tehnologia din SUA. El a subliniat, de asemenea, că obiectivul nu a fost neapărat să împiedice creșterea Huawei, ci să împiedice utilizarea greșită a tehnologiei americane pentru „activități maligne”.

Dar remarcile nu au făcut nimic pentru a opri frustrarea în rândul aripii dure a Partidului Republican în urma știrilor despre noul laptop al Huawei.

„Aceste aprobări trebuie să înceteze”, a spus congresmanul republican Michael McCaul într-o declarație pentru Reuters. „Acum doi ani, mi s-a spus că licențele pentru Huawei se vor opri. Astăzi, se pare că această politica nu s-a schimbat”.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Critici dure împotriva administrației Biden din partea republicanilor, după ce Huawei a prezentat noul său laptop echipat cu un cip Intel AI – Economica.net

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google