Prima pagină » De ce să vă alegeți o cafetieră clasică Moka Pot în loc de un Espressor? – BIHON

De ce să vă alegeți o cafetieră clasică Moka Pot în loc de un Espressor? – BIHON

de Roboțelul @ iDOR.info
de-ce-sa-va-alegeti-o-cafetiera-clasica-moka-pot-in-loc-de-un-espressor?-–-bihon

De ce să vă alegeți o cafetieră clasică Moka Pot în loc de un Espressor?

Reactualizat la:

Probabil în 9 din 10 gospodării încă se mai regăsește cafetiera clasică a cărei rezervor se umple cu apă, se pun câteva lingurițe de cafea măcinată în sită și se pune pe aragaz până când dă apa în clocot.

Probabil în 9 din 10 gospodării încă se mai regăsește cafetiera clasică a cărei rezervor se umple cu apă, se pun câteva lingurițe de cafea măcinată în sită și se pune pe aragaz până când dă apa în clocot.

Cu evoluția tehnologiei însă, acestea se folosesc din ce în ce mai rar și devin niște obiecte uitate pe fundul unui sertar din bucătărie. Consumatorii optează pentru fie pentru espressoare cu capsulă, espressoare manuale cu portafiltru, sau dacă bugetul permite, espressoare automate.

Într-adevăr, în ziua de azi să nu avem un aparat de cafea (electric) e cumva ca și cum să nu avem cuptor cu microunde, espressoarele au devenit obiecte de conveniență, cu toate acestea vă dăm câteva motive pentru care nu ar trebui să renunțați la cafetiera veche, sau chiar să luați în considerare unul nou și cochet.

1. Cost și calitate: evident ar fi o comparație nepotrivită, dar majoritatea cumpărătorilor care sunt în căutarea unui espressor, se uită în categoria de sub 1000 de lei. Cu toate că sunt multe opțiuni în această categorie, majoritatea pieselor interne (chiar și cele mai importante ca și boilerul, sau pompa) sunt de unică folosință și fără mentenanță adecvată se strică repede, singura opțiune rămâne schimbul echipamentului întreg. Un Moka Pot în schimb nu necesită întreținere și intervenții, precum nici o investiție dureroasă.

2. Conveniența poate fi frustrantă: adică într-adevăr pare comod să apăsăm un buton și să curgă cafeaua, dar în cazul espressoarelor manuale, portafiltrul și grupul trebuie curățat la fel ca și sita din cafetieră, tava este plină cu apă murdară fix atunci când suntem pe fugă, rezervorul de apă trebuie umplut mereu, trebuie să cumpărăm capsule sau soluții pentru decalcifiere, adică chiar dacă nu trebuie să luăm toate procedurile de la capăt la fiecare extracție de espresso, acestea ne pot provoca niște bătăi de cap, statisticile arătând că o mare parte a cumpărătorilor renunță la espressoarele electrice după mai puțin de un an de folosință, tocmai din motivele acestea. Cu Moka Pot însă știm un lucru: orice cafea durează între 5 și 10 minute (în funcție de mărimea recipientului) cu curățare cu tot și până se încălzește, ne putem vedea de alte treburi!

3. Spațiu: lungimea medie a unui blat de bucătărie este de 3 metri, în apartamente chiar mai puțin. Scadem spațiul ocupat de aragaz/plită, de chiuvetă, de uscător vase, și rămâne doar puțin peste un metru, pe care mai trebuie să preparăm uneori o cină pentru toată familia și să mai înghesuim cumva aparatele de bucătărie, precum cuptorul cu microunde, air fryerul, sau alți roboți de bucătărie. Chiar și un espressor mai mic ocupă cel puțin 30×30 cm. Dă de gândit. Moka Pot-ul însă nu ocupă loc în plus, acesta va fi ținut ori direct pe aragaz, ori în chiuvetă, ori la locul său într-un sertar.

4. Nu există o diferență în calitatea cafelei, doar în textură: să începem direct cu un mit comun pentru care mulți renunță la Moka Pot. Stratul cremos de spumă care

se produce doar cu espressor (din cauza presiunii la extracție) oferă o experiență vizuală plăcută și promite o degustare intensă și bogată.

E doar o singură problemă cu asta: CREMA nu este decât dioxid de carbon, nu este nimic minunat, nu are efecte suplimentare antioxidante și nu influențează gustul cafelei, decât textura. Prea multă cremă poate conduce la o cafea amară sau supraîncărcată în textură, afectând gustul final. Excesul de cremă poate indica, de asemenea, o extracție neuniformă a cafelei, ceea ce poate însemna o sub-utilizare sau supra-utilizare a cafelei, ducând la o băutura de calitate inferioară. Mașinile de espresso pot produce prea multă cremă din cauza suprautilizării cafelei sau a acumulării de reziduuri pe piesele interne, afectând astfel extracția cafelei și calitatea băuturii.

Una dintre problemele de garanție mereu întâlnită la mașini de espresso este că produc cremă în exces, chiar după câteva luni de utilizare.

Prin concluzie, crema nu este un factor de calitate, este doar o caracteristică a unui espresso, dar băutura nu este mai calitativă sau mai specială din cauza cremei, chiar dimpotrivă, prea multă cremă poate strica experiența.

5. Gustul bogat: ei, gusturile nu se discută și nici nu dorim să vă convingem că unul e mai bun ca altul. Însă dacă preferați o cafea mai puțin acidă, și mai mult aromele dulci și amare, extracția lentă în Moka pot păstrează aromele naturale și uleiurile din boabele de cafea, rezultând într-o băutură cu un profil gustativ complex și plăcut.

6. Tradiție: Cafetierele Moka Pot au o istorie îndelungată, au fost inventate de Alfonso Bialetti în anii ‘30. Pentru unii entuziaști ai cafelei, utilizarea unui Moka Pot este o modalitate de a se conecta cu tradiția clasică de preparare a cafelei și poate fi un ritual nostalgic care evocă momente frumoase petrecute în familie și cu prieteni.

Vestea bună este că comparația o puteți face chiar Dvs. în cafeneaua și magazinul nostru – Barshaker Coffee Store -, unde puteți testa diferența între un espresso făcut cu mașină sau cu Moka Pot. Puteți achiziționa direct la noi cafetiere originale Moka Pot Bialetti, chiar și modele pentru plite cu inducție. Suntem importatori oficiali în România și comercializăm atât cafetiere cât și accesorii sau consumabile Bialetti.

Vedeți toată gama AICI!

Barshaker Coffee Roastery / Barshaker.ro – importator autorizat Bialetti în România!

Telefon: +40 740 921 549

Maps: Barshaker Showroom & Coffee Store – str. Lămâiței, nr. 3,

Oradea Facebook: https://facebook.com/BarShaker.Romania

Advertorial CH 22561




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: De ce să vă alegeți o cafetieră clasică Moka Pot în loc de un Espressor? – BIHON

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type