DJI Avata 2

DJI Avata 2 arată cât de departe au evoluat dronele DJI, modelul reușind să ofere autonomie mai bună și performanțe superioare la toate capitolele, simultan reducând și prețul.

Proiectată pentru control first-person folosind o cască VR și gampad, DJI Avata 2 îți permite să faci acrobații în zbor, obținând filmări de-a dreptul spectaculoase.

Descrisă drept ”experiența supremă” pentru pasionații de drone, DJI Avata 2 îmbunătățește eficiența propulsoarelor și majoritatea sistemelor electronice, oferind și mai multă putere și manevrabilitate fără a sacrifica timpul de zbor. De altfel, noul model oferă acum 23 de minute autonomie de zbor în configurația standard și suportă încărcare rapidă prin adaptor PD (Power-Delivery). Sistemul radio poate transmite flux video până la distanța de 13km (cu 3km mai mult decât modelul anterior), folosind rezoluție 1080p cu 100 cadre pe secundă și compresie la 60Mbps. Foarte importantă pentru manevre de finețe, latența fluxului video este la un imperceptibil 24 de milisecunde.

Lista dotărilor este completată cu adiții precum funcția Turtle Mode, care permite rostogolirea de la distanță și relansarea dronelor prăbușite și răsturnate. Teoretic, te vei putea izbi de pereți și ateriza forțat în aproape orice poziție cu noua ta dronă, inițiind relansarea cu o simplă apăsare de buton, fără complicațiile unei „misiuni” de salvare în locații greu accesibile.

DJI Avata 2 funcționează într-un mod similar altor drone DJI, accesând rețeaua globală de sateliți GPS pentru fixarea locației și poate folosi camerele video din dotare pentru orientare după repere aflată la mică distanță. Drona folosește computerul de bord pentru a plana la punct fix și naviga în mod autonom dintr-o locație în alta. Există și un mod de comandă complet manual (disponibil la achiziția accesoriului DJI RC Motion 3). Iar pentru o experiență complet imersivă ar trebui să achiziționezi și ochelarii DJI Goggles 3, care îți permit să vezi cu ochii vultur exact ce „vede” și drona.

Pentru pasionații există Sport Mode, funcția care duce navigarea cu Avata FPV 2 aproape la nivelul unui joc video, piloții cu experiență putând executa manevre acrobatice, strecurându-se prin spații înguste și evitând obstacole cu precizie milimetrică.

DJI Avata 2

Pachetul DJI Avata 2 cu DJI Goggles 3 și DJI RC Motion 3 combo cu o singură baterie are un preț de 999 USD. Pentru comparație comparație, modelul precedent a fost anunțat în același pachet cu prețul de 1388 euro.

Dacă poți urca bugetul până la 1.199 USD, vei avea în pachet două baterii suplimentare, un hub de încărcare bidirecțional și o geantă pentru transport.

Separat, telecomanda DJI FPV este vândută cu prețul de 199 USD, iar setul de filtre Avata 2 ND costă 79 USD. Dacă vrei doar drona DJI Avata 2 și nimic altceva, prețul coboară la un impresionant 489 USD.

Photo of Aurelian Mihai

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.