Prima pagină » Exynos 2500 va învinge Snapdragon 8 Gen 4 în productivitate

Exynos 2500 va învinge Snapdragon 8 Gen 4 în productivitate

de Roboțelul @ iDOR.info
exynos-2500-va-invinge-snapdragon-8-gen-4-in-productivitate

Continuă să vină informații despre noul procesor Samsung Exynos 2500. Potrivit ultimelor informații, acesta își va depăși cel mai apropiat rival în eficiență.

Se pare că Samsung va respecta strategia de lansare a unui chipset dublu pentru seria Galaxy S25, unde unele regiuni vor oferi Snapdragon 8 Gen 4, în timp ce altele vor vinde variantele Exynos 2500. Exynos 2400 a adus o serie de surprize, îmbunătățind semnificativ gama de produse emblematice din generația actuală a companiei. Anul viitor, Samsung este de așteptat să facă lucrurile cu un pas mai departe și se zvonește că a doua generație de proces de 3 nm va fi folosit pentru producția de masă a Exynos 2500. Această mișcare ar putea umbri viitorul Snapdragon 8 Gen 4 al Qualcomm cu caracteristicile sale de eficiență energetică.

Proiectarea și fabricarea Exynos 2500 cu procesul Samsung de 3 nm este posibilă, presupunând că compania poate rezolva problema randamentului

Zvonul vine de la PandaFlash, care a publicat anterior că Exynos 2500 îl depășește pe Snapdragon 8 Gen 3 atât în ​​categoria CPU, cât și în GPU. Această performanță se poate datora testării siliciului de către Samsung pe procesul de 3nm de a doua generație; Acest lucru permite noului SoC să ruleze la viteze de ceas mai mari la același nivel de consum de energie. Deoarece Exynos 2400 adoptă aceeași tehnologie, nu vom fi surprinși să auzim că Exynos 2500 utilizează FOWLP.

În rezumat, FOWLP crește rezistența termică și reduce dimensiunea pachetului chipset-ului, permițându-i să funcționeze la capacitatea sa maximă pentru perioade mai lungi de timp, contribuind în cele din urmă la un scor multi-core mai mare. Presupunând că zvonul este confirmat, nu este ușor să invinga Snapdragon 8 Gen 4, dar am vazut că procesorul emblematic al Qualcomm se confruntă cu probleme de consum de energie, forțând producătorii de telefoane să folosească baterii masive de 5.500 mAh pentru a compensa problema.

În acest context, este posibil ca Samsung să fi avut ocazia să-și consolideze reputația cu brandul Exynos, dar poate face acest lucru doar dacă poate rezolva problema eficienței procesului 3nm de a doua generație.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Exynos 2500 va învinge Snapdragon 8 Gen 4 în productivitate

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google