Prima pagină » Funcția de pe Android 15 pe care o așteptau toți utilizatorii

Funcția de pe Android 15 pe care o așteptau toți utilizatorii

de Roboțelul @ iDOR.info
functia-de-pe-android-15-pe-care-o-asteptau-toti-utilizatorii

Miercuri, 10 Aprilie 2024, ora 23:13

2271 citiri

Android 15 se pregătește să aducă o serie de actualizări semnificative pentru utilizatorii sistemului de operare mobil al Google, inclusiv o funcționalitate asemănătoare cu Samsung DeX, care va permite transformarea telefonului într-un desktop portabil.

Această nouă caracteristică este destinată să extindă capacitatea de utilizare a dispozitivelor Android, oferind utilizatorilor posibilitatea de a avea o experiență de tip desktop folosind propriul telefon.

Până în prezent, funcționalități similare au fost disponibile exclusiv pe dispozitivele Samsung și Motorola, dar cu introducerea Android 15, aceste capabilități vor fi accesibile pe o gamă mai largă de dispozitive. Cu toate acestea, se pare că Google va acorda o atenție deosebită compatibilității cu propriile sale telefoane, sugerând că experiența optimă ar putea fi limitată la dispozitivele Pixel.

Modul desktop al Android vine și pentru utilizatorii obișnuiți

Modul desktop al Android nu este o noutate, acesta fiind disponibil într-o formă sau alta încă de la lansarea Android 10 în 2019. Totuși, versiunile anterioare au fost mai mult orientate către dezvoltatori, cu numeroase limitări care le făceau impracticabile pentru utilizatorul obișnuit, scrie Phone Arena.

Însă, se pare că Google intenționează să schimbe acest lucru cu Android 15, oferind o experiență de utilizare îmbunătățită, mai apropiată de cea oferită de sistemele de operare desktop tradiționale, precum Windows sau MacOS. Utilizatorii vor putea redimensiona și muta ferestrele, precum și să le fixeze pe marginea ecranului.

Deși experiența desktop oferită de Android 15 se află încă într-un stadiu incipient, lipsindu-i anumite funcționalități esențiale, precum comenzile rapide de la tastatură, prezența acestei funcționalități marchează un pas important pentru Google în direcția oferirii unei experiențe desktop pe dispozitivele mobile.

Detalii suplimentare despre Android 15 și noua sa funcționalitate desktop sunt așteptate să fie dezvăluite în cadrul evenimentului Google I/O, programat pentru 14 mai. Se preconizează că noua versiune a sistemului de operare va debuta odată cu lansarea seriei Google Pixel 9, în toamna acestui an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gemini, serviciul de inteligență artificială al Google, disponibil acum și pentru utilizatorii Android

Google se pregătește să implementeze serviciul său de inteligență artificială, Gemini, în aplicația dedicată sistemului de operare Android. Actualizarea le va permite utilizatorilor să…

PIB-ul României a crescut cu 2.1% în 2023 – TradeVille

PIB-Ul României A Crescut Cu 2.1% In 2023 PIB-ul României a crescut cu 2.1% în 2023, comparativ cu anul precedent, ajungând la 1,605 mld. RON (321 mld. EUR). Pe categorii de resurse,…




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Funcția de pe Android 15 pe care o așteptau toți utilizatorii

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă