Prima pagină » Gaetano Pesce a murit. Designerul fotoliilor „Up” avea 84 de ani

Gaetano Pesce a murit. Designerul fotoliilor „Up” avea 84 de ani

de Roboțelul @ iDOR.info
gaetano-pesce-a-murit.-designerul-fotoliilor-„up”-avea-84-de-ani

Arhitectul şi designerul italian vizionar Gaetano Pesce, creatorul celebrei serii de fotolii „Up”, a murit la vârsta de 84 de ani.

Designerul stabilit la New York, cunoscut pentru mobilierul său colorat şi jucăuş, se luptase în ultimele luni cu mai multe probleme de sănătate, însă „a rămas pozitiv şi mereu curios”, potrivit unui mesaj postat pe contul său oficial de Instagram, informează AFP și Agerpres. 

Printre cele mai cunoscute creaţii ale sale se numără seria „Up”, reunind fotolii antropomorfe realizate din spumă poliuretanică, dintre care unul evocă corpul unei femei voluptoase.

„În decurs de şase decenii, Gaetano a revoluţionat modurile de artă, design, arhitectură şi spaţiile aflate la graniţa acestor categorii”, se mai arată în comunicatul care laudă „originalitatea şi îndrăzneala sa incomparabilă”.

Citește și

Născut în 1939 în La Spezia, un oraş portuar din Liguria (nord-vestul Italiei), Gaetano Pesce a studiat arhitectura la Veneţia şi a predat timp de 28 de ani la Strasbourg (estul Franţei), dar şi la Pittsburgh, Milano, Hong Kong, Sao Paulo şi New York, unde s-a şi mutat în 1980.

Lucrările sale se regăsesc în colecţiile permanente ale unor muzee prestigioase, precum MoMA din New York, Victoria and Albert Museum din Londra şi Centre Pompidou din Paris.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:

Sursa: Agerpres

Etichete: design,

Dată publicare: 04-04-2024 16:03

Articol recomandat de sport.ro




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Gaetano Pesce a murit. Designerul fotoliilor „Up” avea 84 de ani

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type