Magic Editor

Funcția Magic Editor este element de atracție principal atât la telefoanele Pixel 8 dar și la cele din seria Galaxy S24, inclusă sub umbrela Galaxy AI. Doar că Google, dezvoltatorul de facto al acestei tehnologii, nu este atât de motivat să o păstreze ca pe o exclusivitate rezervată cumpărătorilor de telefoane premium, Magic Editor putând fi la fel de bine și un element de atracție al ecosistemului Android.

Problema cu Magic Editor este că se bazează pe procesare la distanță asigurată pe serverele Google, fiecare poză editată și procesată cu ajutorul AI costând Google în mod direct. Dar Google știe că nu poți concura cu iOS dacă nu oferi măcar câteva beneficii premium utilizatorilor de Android. Și în mod ironic, folosirea gratuită a Magic Editor și alte inovații similare bazate pe AI ar putea fi subvenționată chiar de Apple, care urmează să se alăture Samsung pe lista companiilor-gigant care licențiază tehnologii Google bazate pe Generative AI.

Și pentru ca experiența oferită să fie în limite raționale din punct de vedere financiar, Google va aloca utilizatorilor non-Pixel o rație lunară de editări realizate cu funcția Magic Editor, după care aceștia vor fi îndrumați către abonamentele Google One. Și putem fi siguri că această strategie de marketing nu va fi limitată la Magic Editor, un întreg arsenal de funcții tentante bazate pe AI urmând să fie anunțate în perioada următoare.

Și chiar dacă Google nu îi spune așa, îi spunem noi: folosirea gratuită este de fapt program de încercare Demo, în care beneficiezi de funcționalitatea completă, dar cu un număr limitat de utilizări.

Revenind la Magic Editor, acesta este unul dintre cele mai bune instrumente de editare foto disponibile în aplicația Google Photos. Până acum, oferit doar posesorilor de telefoane Pixel 8, instrumentul îți permite să muți subiectul din imagine oriunde în cadru, să elimini obiecte nedorite din jurul acestuia, să faci ca persoana respectivă să pară mai aproape sau mai departe, să schimbi aspectul cerului și multe altele. Iar toate astea după ce ai făcut poza, pe care o și păstrezi separat în forma originală.

Iar dacă te gândești că primești gratuit funcția Magic Editor cumpărând un telefon Pixel 8, ei bine află că tot trebuie să alegi un abonament Google One de 2 TB sau mai mare, pentru a o debloca.

Dacă Google va face Magic Editor disponibil și pentru alte dispozitive Android, simultan eliminând cerința pentru deținerea unui abonament Google One, noua abordare „demo” ar putea atrage mai mulți doritori, fiind astfel mai profitabilă pe termen lung.

Photo of Aurelian Mihai

Aurelian Mihai

Îmi place să fiu la curent cu ultimele inovații și gadgeturi high-tech. Când nu scriu articole pentru Zona IT, îmi ocup timpul cu seriale SF, documentare sau periind internetul după tot felul de știri sau informații care-mi captează atenția. În week-end mă găsești cu bicicleta în parc sau colindând prin țară cu familia.