Prima pagină » Lăutarul Bebi, din Techirghiol, s-a dat pensionar și a luat 2 credite cu acte false | replicaonline.ro

Lăutarul Bebi, din Techirghiol, s-a dat pensionar și a luat 2 credite cu acte false | replicaonline.ro

de Roboțelul @ iDOR.info
lautarul-bebi,-din-techirghiol,-s-a-dat-pensionar-si-a-luat-2-credite-cu-acte-false-|-replicaonline.ro

Caraivan Gheorghe Bebi, din Techirghiol, s-a gândit că meseria de muzicant nu îi aduce atât de multe beneficii materiale așa că mai bine păcălește o bancă. ”Înarmat” cu o decizie de pensionare, emisă de Ministerul Apărării Naționale în anul 2017, precum și un cupon de pensie fals, acesta a reușit să obțină două credite de la Banca Alior, de 23.465,70 lei respectiv 69.995,36 lei. Caraivan nu a achitat ratele la aceste credite, banca acționându-l în judecată.

Bebi Caraivan

Potrivit rechizitoriului, Caraivan s-a prezentat la sediul Telekom din Auchan, acesta interesându-se cu privire la refinanțarea unui credit pe care îl avea la BRD Finance IFN, dorind totodată și o sumă suplimentară. Bărbatul a venit cu actul de identitate și a prezentat ca sursă de venit un cupon de pensie și o decizie de pensionare în original, prin care arăta faptul că este beneficiarul unei pensii militare. Bărbatul a primit inițial suma de 23.465,70 lei iar după aproximativ un an, timp în care a plătit toate ratele la zi, a solicitat acordarea unui nou credit, cu un alt cupon de pensie și altă decizie de pensionare din care reieșea că avea o pensie în valoare de 5600 lei. După ce a depus documentele respective a urmat aceeași procedură, bani fiindu-i virați pe card, respectiv 69.995,36 lei.

Lautarul Bebi, din Techirghiol, s-a dat pensionar si a luat 2 credite cu acte false

Instanța a reținut că elementul material al laturii obiective a infracţiunii de înşelăciune este reprezentat de inducerea în eroare a unei persoane. De regulă, elementul material se prezintă sub forma unei acţiuni (de inducere în eroare), dar se poate realiza şi prin inacţiune. Inducerea în eroare presupune crearea unei imagini deformate asupra realităţii, în două modalităţi prevăzute de legiuitor în varianta tip: prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau prin prezentarea ca mincinoasă a unei fapte adevărate. Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea lui Caraivan Gheorghe la 3 ani de închisoare cu suspendare. Sentința nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Lăutarul Bebi, din Techirghiol, s-a dat pensionar și a luat 2 credite cu acte false | replicaonline.ro

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google