Prima pagină » Lider nou în piața smartphone-urilor; Samsung depășește Apple datorită lansării Galaxy S24

Lider nou în piața smartphone-urilor; Samsung depășește Apple datorită lansării Galaxy S24

de Roboțelul @ iDOR.info
lider-nou-in-piata-smartphone-urilor;-samsung-depaseste-apple-datorita-lansarii-galaxy-s24

Anul acesta a adus o schimbare notabilă pe piața globală a smartphone-urilor, Samsung reușind să își recapete poziția de lider, detronând Apple. Conform unui raport al celor de la Statcounter, Apple domina piața cu o cotă de 28,46%, în timp ce Samsung se situa la 23,86%. Totuși, datele recente arată o altă realitate. O analiză actualizată de la Counterpoint Research atribuie această inversare a rolurilor succesului seriei Galaxy S24, lansată în ianuarie, care a propulsat vânzările Samsung.

În luna februarie, Samsung a vândut 19,69 milioane de smartphone-uri, obținând astfel o cotă de piață de 20%, în timp ce Apple a înregistrat vânzări de 17,41 milioane de iPhone-uri, ceea ce reprezintă 18% din piață. Această schimbare se datorează în mare parte performanței impresionante a Samsung în SUA și Europa, stimulată de popularitatea noii serii Galaxy S24.

Deși Apple a lansat seria iPhone 15 în septembrie, efectele acesteia sunt deja observabile. Pe parcursul anului, se va putea evalua impactul noilor modele atât pentru Apple, cât și pentru Samsung. Rămâne de văzut dacă Apple va putea recupera terenul pierdut cu ajutorul seriei iPhone 16, care promite inovații legate de inteligența artificială, programată pentru lansare în toamnă.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Lider nou în piața smartphone-urilor; Samsung depășește Apple datorită lansării Galaxy S24

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google