Prima pagină » NASA vrea să revoluționeze călătoriile spațiale printr-un nou sistem avansat

NASA vrea să revoluționeze călătoriile spațiale printr-un nou sistem avansat

de Roboțelul @ iDOR.info
nasa-vrea-sa-revolutioneze-calatoriile-spatiale-printr-un-nou-sistem-avansat

Luni, 29 Aprilie 2024, ora 20:57

2256 citiri

NASA a lansat recent un nou sistem de navigație spațială revoluționar denumit Sistemul Avansat de Vele Solare Compozite (ACS3), testând potențialul velelor solare ca metodă de propulsie în spațiu.

Tehnologia promite să extindă semnificativ posibilitățile de explorare spațială, oferind o soluție mai eficientă și mai puțin costisitoare pentru călătoriile pe distanțe lungi.

ACS3 a fost lansat în spațiu pe data de 23 aprilie, ca parte a unui satelit CubeSat 12U, cu ajutorul rachetei Electron a companiei Rocket Lab, de la baza lor din Māhia, Noua Zeelandă. Alături de satelitul ACS3, a fost lansat și un satelit sud-coreean destinat observării Pământului.

Confirmarea succesului lansării a venit din partea NASA pe 24 aprilie, satelitul intrând în orbita terestră joasă pentru a demara testele acestei tehnologii inovatoare. În aproximativ 25 de minute de la lansare, vela solară a fost complet desfășurată, acoperind o suprafață de 80 de metri pătrați, scrie NASA.

Cum funcționează noul sistem realizat de NASA

Velele solare utilizează presiunea luminii solare pentru propulsie, eliminând astfel necesitatea unor sisteme convenționale de propulsie bazate pe combustibil. Aceasta nu doar că reduce greutatea navei, dar și costurile asociate cu misiunile spațiale. Un avantaj major al ACS3 îl reprezintă catargele sale compozite, fabricate din materiale ușoare și rezistente, cum ar fi fibra de carbon. Acestea oferă o structură de suport robustă pentru vele, fiind totodată flexibile și comprimabile.

Misiunea este susținută de un CubeSat construit de NanoAvionics, care testează capacitatea de desfășurare și performanța velei. Un obiectiv important al misiunii este evaluarea modului în care velele pot ajusta orbita satelitului și colecta date valoroase pentru planificarea misiunilor viitoare.

Această tehnologie nu numai că deschide noi orizonturi pentru explorarea spațiului cosmic, dar ar putea avea și aplicabilitate în construcția de structuri pe alte planete, cum ar fi Luna sau Marte, datorită designului compact și ușor al catargelor compozite.

Procesul Snapdragon 8 Gen 4 ar putea include doar nuclee de performanță. Ce înseamnă asta

Mediatek a surprins industria cu lansarea chipsetului Dimensity 9300, bazat pe un proces de fabricație din generația actuală, însă rezultatele obținute nu au fost pe măsura așteptărilor….

Un secret bine păzit în patru țări NATO și una neutră, dezvăluit: I-au dat un seif uriaș cu bani lui Putin

După începerea invaziei Rusiei din Ucraina din 24 februarie 2022, Occidentul a impus mai multe pachete de sancțiuni împotriva Moscovei, cu scopul de a-i scădea forța mașinii de război. Acum…




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: NASA vrea să revoluționeze călătoriile spațiale printr-un nou sistem avansat

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type