Prima pagină » Reguli noi pentru păcănele. Orașul Luduș, la limită

Reguli noi pentru păcănele. Orașul Luduș, la limită

de Valentin Covaciu
reguli-noi-pentru-pacanele.-orasul-ludus,-la-limita

Camera Deputaților a adoptat, marți, 9 iunie, proiectul de lege privind jocurile de noroc. Proiectul votat cuprinde un amendament, depus de PSD, care prevede interzicerea păcănelelor, mijloace de joc de tip slotmachine, în localitățile care au mai puțin de 15.000 de locuitori.

„Strategia” păstrează păcănelele în orașele mari

Potrivit Agerpres, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis (PSD), a afirmat că adoptarea proiectului de interzicere a păcănelelor în localităţile sub 15.000 locuitori reprezintă un prim pas pentru a „pune la pământ” industria jocurilor de noroc, menţionând că nu s-a introdus această măsură şi în oraşele mari din considerente „de strategie”.

„Astăzi, România ar fi putut scăpa de păcănele. PSD şi PNL au zis însă nu. Marcel Ciolacu trebuie să explice public de ce a cedat în faţa industriei păcănelelor. Legile USR, pe care PSD şi PNL nu au vrut să le voteze, ar fi scos păcănelele din toate localităţile României, ar fi interzis reclamele şi ar fi crescut amenzile pentru cei care permit minorilor să joace”, a scris Cătălin Drulă, președintele USR, pe pagina sa de Facebook.

„Modificările adoptate de Parlament sunt unele blânde comparativ cu cele prevăzute în alte opt proiecte de lege aflate în sertarul comisiilor de specialitate din Parlament”, potrivit hotnews.ro/.

Operatorii care nu respectă noile reguli vor fi sancționați cu amenzi cuprinse între 10.000 lei și 200.000 lei. Modificările adoptate în proiectul de lege adoptat de Camera Deputaților vor urma să fie promulgate de președintele Klaus Iohannis.

Orașul Luduș, la limită

„Dovada numărului de locuitori se face prin adeverinţă eliberată de primăria în a cărei rază teritorială se află spaţiul propus”, mai este precizat pe agerpres.ro/, în articolul despre proiectul de lege care prevede reguli noi pentru păcănele.

Dacă ne raportăm la datele recensământului populației din 2021, localitățile din județul Mureș care au mai mult de 15.000 de locuitori sunt: Târgu Mureș, Reghin, Sighișoara și Târnăveni. Orașul Luduș este chiar la limită, cu o populație de 14.757 de persoane.

Post-ul Reguli noi pentru păcănele. Orașul Luduș, la limită apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Reguli noi pentru păcănele. Orașul Luduș, la limită

Autor/editor: Valentin Covaciu

Redacția: Redacția @ Zi-de-Zi

S-ar putea să-ți placă