Prima pagină » Virusul deghizat într-o actualizare Google Chrome care poate lua controlul asupra telefoanelor Android

Virusul deghizat într-o actualizare Google Chrome care poate lua controlul asupra telefoanelor Android

de Roboțelul @ iDOR.info
virusul-deghizat-intr-o-actualizare-google-chrome-care-poate-lua-controlul-asupra-telefoanelor-android

Luni, 29 Aprilie 2024, ora 20:25

6228 citiri

Virusul deghizat într-o actualizare Google Chrome care poate lua controlul asupra telefoanelor Android

Calculator FOTO: Balkan Insight

Experții în securitate cibernetică de la Threat Fabric atrag atenția asupra unui nou malware pentru Android, denumit Brokewell, care a fost detectat pentru prima dată datorită unor pagini false de actualizare pentru Google Chrome.

Practic, virusul le permite hackerilor să înregistreze și să acceseze orice activitate desfășurată pe dispozitivele infectate.

Brokewell este capabil să intercepteze toate acțiunile de pe ecran, inclusiv interacțiunile cu aplicațiile, textul introdus și chiar imaginile afișate. De asemenea, oferă acces la controlul la distanță, permițând hackerilor să acceseze conturi bancare și să extragă informații confidențiale, fără a fi nevoie de autentificare suplimentară, scrie Indian Express.

Brokewell face parte dintr-o categorie nouă de programe malware

Conform analizelor efectuate de Threat Fabric, Brokewell face parte dintr-o categorie nouă de programe malware, cu capacitatea de a se adapta și de a evolua. A fost identificat în campanii false de publicitate și chiar într-o aplicație aparent legitimă de autentificare digitală, denumită ID Austria. Deși până acum atacurile sunt concentrate pe utilizatorii de Android, nu este exclus ca malware-ul să fie adaptat și pentru dispozitivele cu iOS.

O caracteristică Brokewell este capacitatea sa de a imita ecranele de conectare la aplicațiile bancare, inducând utilizatorii în eroare pentru a captura datele lor de autentificare. Malware-ul poate de asemenea să sustragă cookie-uri esențiale pentru autentificare și să colecteze o gamă largă de informații personale, inclusiv locația GPS și detalii ale dispozitivului.

Pentru a preveni infectarea cu acest tip de malware, experții recomandă utilizatorilor să evite instalarea oricărui software din surse neoficiale sau care solicită actualizări nesolicitate, și să fie extrem de precauți cu mesajele care promovează descărcări automate.

Veste bună pentru utilizatorii iOS! Ce funcție de securitate a introdus WhatsApp

WhatsApp a lansat recent o caracteristică de securitate pentru utilizatorii de iPhone, denumită Passkeys, care promite o autentificare mai rapidă și mai sigură. Anunțată într-o postare…

TikTok, interzis în SUA? Chinezii nu vor să vândă aplicația către o companie americană

Camera Reprezentaților din Statele Unite ale Americii a votat recent pentru o potențială interzicere a aplicației TikTok, dacă proprietarul acesteia, compania chineză ByteDance, refuză să…




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Virusul deghizat într-o actualizare Google Chrome care poate lua controlul asupra telefoanelor Android

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type