Prima pagină » Apple va dezvălui în curând planurile sale privind investițiile în AI – Forbes.ro

Apple va dezvălui în curând planurile sale privind investițiile în AI – Forbes.ro

de Roboțelul @ iDOR.info
apple-va-dezvalui-in-curand-planurile-sale-privind-investitiile-in-ai-–-forbes.ro

ADVERTISEMENT

Compania Apple a raportat joi rezultatele financiare trimestriale, iar directorul general Tim Cook a subliniat că va avea detalii concrete despre planurile privind integrarea AI, pe care le ve dezvălui foarte curând.

”Continuăm să ne simţim foarte optimişti cu privire la oportunitatea noastră în AI generativă şi facem investiţii semnificative”, a declarat Cook pentru Reuters într-un interviu, menţionând că Apple a cheltuit 100 de miliarde de dolari în ultimii cinci ani pentru cercetare şi dezvoltare.

Concurenţii Big Tech ai Apple au cheltuit sume comparabile sau chiar mai mari pe cercetare şi dezvoltare în aceeaşi perioadă, dar au cheltuit şi foarte mult pentru a construi centre de date care să găzduiască servicii AI.

Microsoft a cheltuit 14 miliarde de dolari pentru investiţii în cel mai recent trimestru, iar Google, parte a grupului Alphabet este la un nivel apropiat, cu 12 miliarde de dolari.

Meta Platforms le-a spus investitorilor săptămâna trecută să se aştepte la cheltuieli de capital de până la 40 de miliarde de dolari în acest an.

De cealaltă parte, cheltuielile de capital ale Apple pentru tot anul 2023 au depășit cu puţin 10 miliarde de dolari.

Apple, care câştigă cei mai mulţi bani din vânzarea de dispozitive de consum, a plătit un preţ pentru această politică în cea mai mare parte a acestui an, acţiunile sale scăzând cu 10%, deoarece investitorii s-au temut că compania rămâne în urmă în cursa AI.

Vineri, acţiunile Apple a crescut cu 6,4%, recuperând unele dintre pierderile recente, mai arată sursa citată.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Apple va dezvălui în curând planurile sale privind investițiile în AI – Forbes.ro

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type