Prima pagină » Angajaţii service-urilor Tesla din Suedia au intrat într-una din rarele greve din această ţară, iar cei din porturi spun că nu vor mai descărca automobilele de pe nave | PiataAuto.md – Site-ul lumii auto din Moldova

Angajaţii service-urilor Tesla din Suedia au intrat într-una din rarele greve din această ţară, iar cei din porturi spun că nu vor mai descărca automobilele de pe nave | PiataAuto.md – Site-ul lumii auto din Moldova

de Roboțelul @ iDOR.info
angajatii-service-urilor-tesla-din-suedia-au-intrat-intr-una-din-rarele-greve-din-aceasta-tara,-iar-cei-din-porturi-spun-ca-nu-vor-mai-descarca-automobilele-de-pe-nave-|-piataauto.md-–-site-ul-lumii-auto-din-moldova

30 Octombrie 2023, 10:34
Redacţia PiataAuto.md

Suedia e o ţară unde grevele sunt o raritate absolută, în mare parte deoarece condiţiile de muncă sunt extraordinar de favorabile angajaţilor, dar şi datorită salariilor mari. De asemenea, o mare parte din angajaţi sunt protejaţi fie de sindicate, fie de contracte colective de muncă, iar asta a făcut ca grevele să devină practic inexistente. Totuşi, vinerea trecută angajaţii service-urilor Tesla au intrat în grevă, iar angajaţii porturilor maritime îi susţin şi anunţă că, dacă Tesla nu le va îndeplini cerinţele celor din service-uri, automobilele Tesla nu vor mai fi descărcate de pe nave.

Suedia e o piaţă foarte importantă pentru Tesla şi pentru maşinile electrice în general. Deşi cota electricelor nu a ajuns pe la 90%, ca în Norvegia, în Suedia ea e oricum la un nivel admirabil, de circa 60%, iar Tesla are 6% din totalul pieţei din Suedia. Spre exemplu, doar în acest an Tesla a vândut peste 14.000 de exemplare Model Y în această ţară.

Cu atât de multe maşini circulând pe drumuri, e nevoie şi de multe centre de service Tesla. Producătorul are 9 asemenea centre în 7 oraşe din Suedia, iar 7 dintre cele 9 au intrat în grevă, acuzând condiţii de muncă inferioare faţă de angajaţii din service-urile altor mărci. Mecanicii cer şi semnarea unui contract colectiv de muncă, un element pe care Tesla a reuşit cumva să-l evite în Suedia, compania fiind notorie pentru încercarea de a evita sindicalizarea angajaţilor săi sau asumarea responsabilităţilor colective.

În Suedia, însă, cultura acestor contracte e atât de puternic înrădăcinată, încât motivele acestei greve sunt susţinute puternic de public, iar asta i-a determinat şi pe cei din porturi să anunţe că, dacă Tesla nu rezolvă problema faţă de angajaţii săi din Suedia până la 7 noiembrie, maşinile mărcii nu vor mai fi descărcate din porturile suedeze.

Aşadar, va fi o săptămână în care Tesla fie va accepta să se conformeze standardelor suedeze, fie va încerca să găsească căi ocolitoare ingenioase cum a mai făcut-o în alte ţări. Orice ar face în Suedia, însă, trebuie să ţină cont şi de imaginea sa publică din această ţară, dacă vrea să-şi păstreze vânzările.

Înapoi

ŞTIRI DE CARE AŢI PUTEA FI INTERESAT




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Angajaţii service-urilor Tesla din Suedia au intrat într-una din rarele greve din această ţară, iar cei din porturi spun că nu vor mai descărca automobilele de pe nave | PiataAuto.md – Site-ul lumii auto din Moldova

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type