Prima pagină » Ponderea mașinilor electrice, în recul pe piața europeană / Renault se redresează, în special datorită Dacia

Ponderea mașinilor electrice, în recul pe piața europeană / Renault se redresează, în special datorită Dacia

de Roboțelul @ iDOR.info
ponderea-masinilor-electrice,-in-recul-pe-piata-europeana-/-renault-se-redreseaza,-in-special-datorita-dacia

Ponderea mașinilor 100% electrice a continuat să scadă în octombrie, ocupând o cotă de 14,2% din piața europeană, arată statisticile din industrie publicate marți. Vehiculele electrice, care reprezentau 12% din vânzările din Uniunea Europeană până la sfârșitul anului 2022, atinseseră o cotă de piață de 21% în august 2023, înainte de a scădea în septembrie, notează Le Figaro.

Pe parcursul primelor zece luni ale anului, însă, cu 14% din vânzări, mașinile electrice au depășit pentru prima dată dieselul (12%). Mașinile pe benzină rămân pe primul loc, cu 33,4% din vânzări, în fața modelelor hibrid (29%). Pe ansamblu, piața europeană a continuat să își revină, cu 855.484 de autoturisme noi înmatriculate în țările UE, în creștere cu 14,6% în date anualizate, potrivit unui comunicat al Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Volkswagen, numărul unu la mașini electrice în Europa

În primele zece luni ale anului, piața a înregistrat o creștere substanțială (16,7%), totalizând aproape nouă milioane de unități. Dar este încă departe de volumele înregistrate înainte de Covid-19, care a perturbat lanțurile de aprovizionare, în special pentru cipurile electronice. Această tendință pe zece luni a fost determinată de cele mai mari piețe naționale, cum ar fi Germania (+13,5%), Franța (+16,5%), Italia (+20,4%) și Spania (+18,5%).

Grupul german Volkswagen și-a consolidat poziția de lider în Europa în aceeași perioadă, cu o cotă de piață de 26,1%, văzându-și înmatriculările în creștere cu 20,5% față de primele zece luni din 2022, în special datorită mărcilor Skoda și Audi, ale căror vânzări au crescut cu un sfert.

În același timp, rivalul său franco-italiano-american Stellantis a pierdut aproape două puncte de cotă de piață, până la 18,4%, cu o creștere a înmatriculărilor (+6%) sub tendința generală.

Două mărci au fost chiar pe roșu, Fiat (-1,8%) și Citroën (-1,5%). De asemenea, grupul Renault a continuat să își revină (10,9%, sau +21,2% pe un an), în special datorită mărcii sale Dacia.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Ponderea mașinilor electrice, în recul pe piața europeană / Renault se redresează, în special datorită Dacia

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type