Prima pagină » TSMC va produce noul CPU Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4; Avem primele detalii cu privire la puternicul cipset

TSMC va produce noul CPU Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4; Avem primele detalii cu privire la puternicul cipset

de Roboțelul @ iDOR.info
tsmc-va-produce-noul-cpu-qualcomm-snapdragon-8-gen-4;-avem-primele-detalii-cu-privire-la-puternicul-cipset

Recent au apărut pe web informații legate de Snapdragon 8 Gen 5, zvonuri conform cărora Samsung ar vrea să producă acest cipset. Până în 2025, însă, va debuta Snapdragon 8 Gen 4, iar acest CPU de top ar fi bazat pe un proces de litografiere TSMC. Au apărut primele informații pe web, deși e nou încă chiar și Snapdragon 8 Gen 3, nefiind văzut pe prea multe telefoane. Mai jos avem detalii.

Informații sosesc prin intermediul tipster-ului Revegnus de pe Twitter. Acesta spune că Snapdragon 8 Gen 4 va fi un cipset bazat pe un proces de litografiere de 3nm de la TSMC. Se pare că designerul de cipseturi a decis că TSMC este compania potrivită care va livra noile cipseturi de top și în 2024. S-ar plănui integrarea core-urilor Oryon în cazul noului cipset întrucât compania nu dorește să compromită nici puterea de procesare, nici eficiența cipseturilor. 

Există totuși o strategie duală de producție. Ce înseamnă asta? Snapdragon 8 Gen 4 va fi produs în variantă „clasică” în fabricile TSMC, însă Samsung va fabrica versiunea „For Galaxy” pentru terminalele sale. Știu că Samsung dorește să concureze cu TSMC pe această nișă de producție a CPU-urilor, doar că Qualcomm nu prea are încredere în compania sud-coreeană.

De ce spun asta? Snapdragon 8 Gen 1 a fost produs în fabricile Samsung și a avut câteva probleme legate de eficiență energetică și supraîncălzire. Varianta „Plus” a cipsetului a fost produsă de către TSMC, iar problemele au dispărut. E clar că gigantul taiwanez are ceva mai multă experiență și reușește să producă CPU-uri mai calitative. E posibil ca lucrurile să se schimbe în viitor, însă nu avem alte informații momentan.

Snapdragon 8 Gen 4 va debuta abia peste un an, deci ar trebui să aflăm mai multe detalii în lumile ce urmează.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: TSMC va produce noul CPU Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4; Avem primele detalii cu privire la puternicul cipset

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type