Prima pagină » Rocket Lab, rivalul companiei Space X, a reuşit prima lansare a rachetei Electron după eşecul din septembrie

Rocket Lab, rivalul companiei Space X, a reuşit prima lansare a rachetei Electron după eşecul din septembrie

de Roboțelul @ iDOR.info

Rocket Lab a anunţat vineri că a lansat în spaţiu racheta sa Electron de la o bază din Noua Zeelandă, acesta fiind primul zbor reuşit de rivalul companiei americane SpaceX după eşecul misiunii sale din luna septembrie, informează Reuters.

Racheta Electron, care a transportat la bordul ei un satelit pentru Institute for Q-shu Pioneers of Space, o companie de imagistică terestră cu sediul în Japonia, s-a ridicat de pe o bază de lansare construită pe North Island din Noua Zeelandă în jurul orei locale 17:05 (04:05 GMT).

După ce a trecut prin etapele obişnuite ale lansării, racheta a intrat într-o „etapă de accelerare” pentru a ridica satelitul până la orbita sa finală la aproximativ 9 minute de la începerea zborului, în aplauzele inginerilor prezenţi în camera de control a misiunii. Satelitul a ajuns pe orbita programată după aproximativ 50 de minute.

Precedenta misiune, cea de-a 41-a realizată cu o rachetă Electron, a eşuat după aproximativ 2 minute şi jumătate de zbor, în timp ce transporta pe orbită un satelit al producătorului de radare cu deschidere sintetică Capella Space. Acela a fost primul eşec suferit de o misiune a companiei Rocket Lab într-un interval de peste doi ani.

Misiunea de vineri, denumită „The Mood God Awakens”, în semn de recunoştinţă faţă de satelitul Tsukuyomi-1, numit după zeiţa japoneză a Lunii, a fost cea de-a 10-a realizată de Rocket Lab cu o rachetă Electron în acest an, a precizat compania, care a avut nouă lansări în 2022.

Rocket Lab a precizat că va încerca să recupereze propulsoarele Electron în cadrul operaţiunilor sale ce vizează construirea unor rachete reutilizabile.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Rocket Lab, rivalul companiei Space X, a reuşit prima lansare a rachetei Electron după eşecul din septembrie

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type