Prima pagină » Un dealer Porsche din SUA a cumpărat singurul Tesla Cybertruck vândut la mâna a doua cu preţ exorbitant, pentru a-l revinde şi mai scump | PiataAuto.md – Site-ul lumii auto din Moldova

Un dealer Porsche din SUA a cumpărat singurul Tesla Cybertruck vândut la mâna a doua cu preţ exorbitant, pentru a-l revinde şi mai scump | PiataAuto.md – Site-ul lumii auto din Moldova

de Roboțelul @ iDOR.info
un-dealer-porsche-din-sua-a-cumparat-singurul-tesla-cybertruck-vandut-la-mana-a-doua-cu-pret-exorbitant,-pentru-a-l-revinde-si-mai-scump-|-piataauto.md-–-site-ul-lumii-auto-din-moldova

4 Martie 2024, 17:39
Redacţia PiataAuto.md

Tesla Cybertruck abia ajunge la primii clienţi în SUA, iar fabrica abia de curând şi-a mărit cadenţa producţiei, prin urmare vânzările de asemenea exemplare la mâna a doua lipsesc practic cu desăvârşire. Pe lângă asta, având un număr imens de precomenzi pentru Cybertruck, Tesla a inclus o clauză în contractele de livrare a acestor modele, prin care obligă proprietarii să ofere producătorului dreptul de preemţiune la maşina sa — cu alte cuvinte proprietarul trebuie să înştiinţeze Tesla despre intenţia sa de revânzare şi doar dacă producătorul refuză, acesta are dreptul a o vinde pe piaţa liberă, în caz contrar fiind pasibil de judecată şi penalităţi usturătoare. Cu asemenea condiţii, nu e de mirare, deci, că nici măcar în SUA nu se întâlnesc exemplare de Tesla Cybertruck scoase la vânzare. Însă acum o săptămână, singurul Cybertruck vândut la mâna a doua a fost tranzacţionat totuşi.

Vânzătorul s-a încumetat să sfideze Tesla, mizând pe faptul că e dreptul său constituţional să dispună de proprietatea sa, odată ce a plătit-o complet şi a oferit exemplarul său de Cybertruck Foundation Series la o licitaţie, pentru a fi vândut la cel mai mare preţ pe care l-ar fi oferit cineva.

Interesul a fost mare, iar pick-up-ul electric a fost vândut pentru suma de 244.000 dolari SUA, mai mult decât dublu faţă de preţul său iniţial, de 120.000 dolari, pentru Foundation Series!

Paradoxal, dar cumpărătorul a fost un dealer Porsche din Florida! Chiar dacă Porsche are Taycan drept model electric, şi a lansat noul Macan EV aproape simultan cu Cybertruck, cumpărătorii nu se înghesuie după Macan electric la fel cum o fac după Cybetruck, aşa că dealer-ul a plătit un preţ dublu pentru pick-up-ul electric Tesla, doar pentru a-l avea cu tot dinadinsul.

La fel de surprinzător e şi faptul că dealer-ul Porsche nu va păstra modelul Tesla pentru a-l exploata sau a-l ţine drept obiect de colecţie, ci l-a scos la vânzare la doar câteva zile de la licitaţie, imediat ce l-a adus la sediul showroom-ul său. Doar că dealer-ul Porsche cere acum pe el 289.999 dolari, deci efectiv 290 mii dolari, cu 46 mii dolari mai mult decât preţul cu care l-a cumpărat acum câteva zile!

Este, deci, acel moment nostim când până şi un dealer Porsche recunoaşte că cererea imensă pentru un model al altui producători i-a făcut să nu rateze ocazia de a scoate un ban rapid în plus, pe care nu-l poate face la fel de repede cu modelele electrice Porsche.

Foto: Dealer-ul Porsche din Orlando, Florida, care a cumpărat Tesla Cybertruck

Înapoi

ŞTIRI DE CARE AŢI PUTEA FI INTERESAT




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Un dealer Porsche din SUA a cumpărat singurul Tesla Cybertruck vândut la mâna a doua cu preţ exorbitant, pentru a-l revinde şi mai scump | PiataAuto.md – Site-ul lumii auto din Moldova

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type