Prima pagină » Bridge Over Troubled Water, cântecul preferat al lui Elton John de la Simon & Garfunkel: Mi-a rămas în minte pentru totdeauna

Bridge Over Troubled Water, cântecul preferat al lui Elton John de la Simon & Garfunkel: Mi-a rămas în minte pentru totdeauna

de Roboțelul @ iDOR.info
bridge-over-troubled-water,-cantecul-preferat-al-lui-elton-john-de-la-simon-&-garfunkel:-mi-a-ramas-in-minte-pentru-totdeauna

Elton John este un mare fan al duoului Simon & Garfunkel, iar melodia lui preferată de la ei este „Bridge Over Troubled Water”, potrivit Far Out Magazine.

Cântărețul din Marea Britanie a fost impresionat în special de pianul de pe această piesă. Acesta este instrumentul preferat al lui John.

„Pianul de pe această piesă a fost cântat de un tip pe nume Larry Knechtel. În afară de faptul că este una dintre cele mai frumoase melodii pe care le-am auzit vreodată, pianul este pur și simplu sublim”, a declarat John pentru The Guardian în 2014. „[Pianul] mi-a rămas în minte pentru totdeauna. I-am văzut (pe Simon & Garfunkel – n.r.) odată cântând la Royal Albert Hall – a fost un moment magic”, a adăugat artistul.

Albumul Bridge Over Troubled Water, care include piesa cu același nume, a fost lansat în 1970. Elton John a spus că el și textierul său, Bernie Taupin, l-au ascultat zile întregi împreună, iar dragostea comună pentru album a solidificat relația dintre ei.

Pentru Paul Simon, piesa este de asemenea foarte importantă. El a declarat, într-un documentar despre album, că nu știe de unde i-a venit ideea pentru piesă.

„Habar nu am de unde a apărut. A apărut dintr-o dată. A fost unul dintre cele mai șocante momente din cariera mea de compozitor. Îmi amintesc că m-am gândit: ‘[Piesa] este considerabil mai bună decât ce scriu de obicei’”, a afirmat artistul.

Bridge Over Troubled Water a fost ultimul album lansat de duoul folk rock american. Materialul a dominat topurile muzicale din 10 țări și a câștigat șase Premii Grammy în 1971, inclusiv „Albumul anului”.

Citește și: Margot Robbie a spus de ce a refuzat să asculte mult timp melodii ale formației The Beatles: Credeam că The Beach Boys ar fi fost și mai populari dacă ei nu ar fi venit




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Bridge Over Troubled Water, cântecul preferat al lui Elton John de la Simon & Garfunkel: Mi-a rămas în minte pentru totdeauna

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type