Prima pagină » Creștere bruscă a prețului Bitcoin, marți, 29 august 2023

Creștere bruscă a prețului Bitcoin, marți, 29 august 2023

de Roboțelul @ iDOR.info
crestere-brusca-a-pretului-bitcoin,-marti,-29-august-2023

Prețul Bitcoin a început să crească brusc, de marți după-amiază, după o decizie favorabilă pieței crypto în justiția americană.

Marți, în prima parte a zilei, BTC se tranzacționa în jurul valorii de 26.000 de dolari (chiar sub acest prag), dar după-amiaza a crescut brusc la 27.000 de dolari, pentru ca, pe seară, să sară de 28.000 de dolari, conform cotațiilor de pe Coinmarketcap. Practic, într-un interval de 3 ore, prețul BTC a crescut cu 7,6%.

În același interval, volumul de tranzacționare a Bitcoin a crescut și el de la circa 10 miliarde de dolari la 23 de miliarde de dolari pe zi.

Foto: Coinmarketcap

Creșterea bruscă a Bitcoin apare după ce Curtea de Apel a Districtului Columbia (din capitala SUA, Washington DC) a dat o soluție favorbilă unei companii de investiții crypto într-un litigiu cu Comisia americană de supraveghere a pieței de capital (SEC).

Pe scurt, SEC respinsese o operațiune prin care firma de managementd de active crypto Grayscale Investment încerca să-și transforme fondul de investiții Grayscale Bitcoin Trust într-un fond deschis de tip ETF (Exchange-Traded Fund).

Marți, judecătorii americani au dispus ca SEC să-și revizuiască decizia, relatează Coindesk.

La ora transmiterii știrii, Bitcoin se tranzacționa la un preț ușor sub 28.000 de dolari.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Creștere bruscă a prețului Bitcoin, marți, 29 august 2023

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type