Prima pagină » Botez regal în Germania. La 18 ani, Prințul Christian al Danemarcei a fost naș

Botez regal în Germania. La 18 ani, Prințul Christian al Danemarcei a fost naș

de Roboțelul @ iDOR.info
botez-regal-in-germania.-la-18-ani,-printul-christian-al-danemarcei-a-fost-nas

Fiul cel mare al lui Frederik și al Prințesei Mary a fost ales să fie unul dintre nașii Prințului Gustav Albrecht de Sayn-Wittgenstein-Berleburg.

Prințul Gustav Albrecht, băiețelul Prințului Gustav și al Prințesei Carina – și primul copil al lor! – , s-a născut pe 26 mai anul acesta și a fost botezat în cadrul unei ceremonii intime pe 26 august 2023, la castelul Berleburg din Germania.

Slujba, oficiată în capela reședinței lor oficiale din Germania și a avut loc în spatele ușilor închise, așa cum și-au dorit Prințul Gustav de Sayn-Wittgenstein-Berleburg și soția sa, Prințesa Carina. Născut în urmă cu fix 3 luni în Statele Unite, micul prinț ar avut parte de șase nași aleși pe sprânceană, printre care și Prințul Christian al Danemarcei.

La aproape 18 ani, fiul cel mare al Pprințului moștenitor Frederik și al Prințesei moștenitoare Mary își asumă acest rol pentru prima dată. Pentru el, acest rol aduce cu sine noi responsabilități, atât spirituale, cât și personale, întrucât va trebui să îl ghideze pe prunc pe tot parcursul vieții sale. În alegerea sa, Gustav de Sayn-Wittgenstein-Berleburg și-a amintit de legăturile sale puternice cu Familia Regală daneză și cu viitorul rege, vărul său Frederik.

Prințul Christian al Danemarcei

Imaginea 1/7: Prințul Christian al Danemarcei

Într-una dintre fotografiile oficiale publicate de curtea daneză, Prințul Christian pozează mândru în compania celorlalți cinci nași ai prințului Gustav Albrecht, care stă liniștit în poala mamei sale. Aceștia sunt Prințesa Theodora a Greciei, verișoara maternă a lui Gustav, actrița daneză Ellen Hillingsø, Arabella Gaggero, Prințul moștenitor Franz-Albrecht de Oettingen-Spielberg și Prințul moștenitor Carl Anton de Waldeck-Pyrmont.

Pentru a-l îndruma cât mai bine, tânărul se poate baza și pe părinții săi, care au fost și ei prezenți în această zi festivă. După ce au participat la nunta lui Gustav și a Carinei la Bad Berleburg în iunie 2022, Frederik și Mary a Danemarcei au călătorit din nou în Germania pentru botezul Prințului Gustav Albrecht.

FOTO: Casa Regală daneză




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Botez regal în Germania. La 18 ani, Prințul Christian al Danemarcei a fost naș

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă