Prima pagină » Ce acord financiar secret au semnat Charles și Diana la divorț?

Ce acord financiar secret au semnat Charles și Diana la divorț?

de Roboțelul @ iDOR.info
ce-acord-financiar-secret-au-semnat-charles-si-diana-la-divort?

În preajma comemorării încă unui an de la dispariția bruscă și brutală a celei mai iubite prințese, Lady Di, ne reamintim și de tumultuoasa ei viață în sânul Familiei Regale.

S-au împlinit 27 de ani de la despărțirea legală dintre Charles, fost Prinț de Wales, și Prințesa Diana. Prințul moștenitor al Angliei, în prezent Regele Charles al III-lea, și Diana Spencer, Prințesă de Wales, au divorțat la 28 august 1996, după o căsnicie care a durat (cu greu!) de 15 ani.

Întorcându-ne puțin în timp, în decembrie 1992, când John Major era premierul britanic de la acea vreme, Marea Britanie afla de la acesta anunțul oficial al separării moștenitorului coroanei de Prințesa Diana. Dar în cadrul Familiei Regale britanice și în țară, speranțele unei reconcilieri persistau. Această speranță a fost spulberată la 28 august 1996, când prințul moștenitor și soția sa au divorțat oficial.

Divorțul, o premieră pentru un moștenitor al Familiei Regale britanice, a ridicat numeroase probleme. „Toate detaliile acestor probleme, inclusiv titlurile, rămân să fie discutate și rezolvate”, a declarat un purtător de cuvânt al Palatului la anunțarea divorțului. Aceste puncte de tensiune au fost întărite de puternicul dezacord care i-a despărțit pe părinții prinților William și Harry. Diana a negociat o pensie alimentară în sumă fixă, mai degrabă decât cecuri de pensie alimentară. Potrivit „New York Times”, Prințesa de Wales a primit 22,5 milioane de dolari pe an în numerar și peste 600.000 de dolari pe an pentru biroul ei.

De asemenea, fosta soție a lui Charles a primit permisiunea de a-și păstra apartamentele de la Palatul Kensington, precum și de a folosi avioanele Familiei Regale britanice. În ciuda divorțului, Diana Spencer și-a păstrat titlul de Prințesă de Wales, dar a fost obligată să renunțe la titlul de Alteță Regală și la orice pretenție la tronul Angliei. Părinții lui William și Harry au fost de acord cu un „acces egal” la custodia celor doi fii ai lor.

În timpul negocierilor de divorț, Prințesa Diana s-a temut că i se va impune o clauză de confidențialitate în ceea ce privește Familia Regală britanică. Cu toate acestea, ea a vrut să facă publice motivele pentru care a pus capăt căsătoriei sale. Din acest motiv, în iunie 1995, Prințesa de Wales a acordat un interviu în care a declarat următoarele: „Din prima zi, în această căsnicie au existat întotdeauna trei persoane…” Și restul e istorie.

FOTO: Profimedia




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Ce acord financiar secret au semnat Charles și Diana la divorț?

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google