Prima pagină » OPPO Reno10 5G Unboxing: maestrul portretelor e aici, cu o provocare

OPPO Reno10 5G Unboxing: maestrul portretelor e aici, cu o provocare

de Roboțelul @ iDOR.info
oppo-reno10-5g-unboxing:-maestrul-portretelor-e-aici,-cu-o-provocare

OPPO Reno10 5G a debutat în miez de vară în România, cu o promisiune curajoasă şi anume de a fi maestrul capturilor Portret. Oferă câteva funcţii până mai ieri asociate flagship-urilor, de la bateria cu încărcare la 67W la camera telephoto cu zoom optic 2X sau ecranul AMOLED de 120 Hz. Acum costă sub 2000 lei la evoMAG şi ne-a sosit în redacţie cu o provocare de la OPPO: să vă lăsăm pe voi să decideţi ce teste speciale îi facem telefonului. Avem un articol dedicat aici şi până atunci hai să vedem ce e în cutia acestui midranger. 

Unboxing

În cutia telefonului se află un cablu USB-C, un încărcător de 67W, manual, cheiţa SIM. Nu avem husa la pachet, dar avem o protecţie din plastic aplicată pe ecran.

Design

Telefonul arată ca un flagship, între sticla curbată din faţă şi spate şi design-ul în gradient albastru-mov. Foloseşte sticlă pentru panoul din spate şi sticlă în faţă, în vreme ce rama e din plastic. Măsoară 8 mm în talie şi cântăreşte 185 de grame. E un telefon comod de manevrat, cu un ecran cu muchii înguste şi stă bine şi la aderență. Consider că îl ajută mult la manevrabilitate şi cât de îngust e. Vine pe gri/argintiu sau acest „Ice Blue” avut de noi la test. 

Display

OPPO Reno10

OPPO Reno10 5G vine cu acelaşi ecran ca şi versiunea Reno10 Pro, un AMOLED de 6.7 inch, cu rezoluţie de 2412 x 1080 pixeli, protecţie Asahi Glass, refresh rate de 120 Hz, suport HDR10+ şi raport ecran-corp de 89%. E foarte imersiv şi luminos. 

Hardware

Ca procesor avem în mod şocant unul mai puternic decât pe versiunea Pro. Acolo unde Reno10 Pro propune un CPU Snapdragon 778G 5G, Reno 10 are un MediaTek Dimensity 7050 de 6 nanometri, găsit şi pe realme 11 Pro şi realme 11 Pro+. Soluţia Dimensity e clar mai puternică. Are şi 8 GB RAM, 128 sau 256 GB stocare UFS 2.2, dar şi slot microSD.

Bateria de 5000 mAh se încarcă la 67W pe fir, dar există şi încărcare inversă, făcând telefonul power bank. Nu avem la dispoziţie nici încărcare wireless, nici jack audio, dacă eraţi curioşi. Pe de altă parte primim difuzoare stereo, ceva ce versiunea Pro nu are. Pentru securitate există cititor de amprente optic integrat în ecran. 

Pe partea de conectivitate avem Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3, GPS, Glonass, Galileo, BDS, QZSS, NFC, infraroşu. Avem şi port USB-C 2.0 cu suport OTG. 

Cameră

Camera selfie de 32 de megapixeli are deschidere F/2.4, filmare Full HD la 30 sau 60 FPS, dar pierde senzorul RGBW şi autofocalizarea de pe Reno 10 Pro. În spate găsim o cameră principală de 64 de megapixeli, cu deschidere F/1.7 şi PDAF, în vreme ce camera telephoto de 32 MP e una cu zoom optic 2X. Ea este vitală pentru captura Portret.

OPPO Reno10

Are senzor Sony IMX709, deschidere F/2.0, PDAF, în vreme ce cameră ultrawide de 8 MP are 112 grade ca unghi de captură, deschidere F/2.2, focalizare fixă. Opţiunile camerei includ Night, Portrait cu tot cu AI Color Portrait şi Bokeh Flare, Pro, Extra HD, Slow Mo, Time Lapse, Dual View Video, Sticker, Text Scanner. Filmarea primeşte şi aportul unei opţiuni speciale de stabilizare Ultra Steady. 

Software

Telefonul rulează Android 13, cu ColorOS 13.1 peste şi multe opţiuni de personalizare la nivel de iconuri, look UI, Always On Display. Are şi bară laterală pentru multitasking pe bază de ferestre pop up. Include şi zona de gaming, cu tuning special pentru performanta jocurilor (moduri), captură a jocurilor şi alte reglaje pentru gameri.

Avem parte şi de Kid Space, Simple Mode, foldere mari, widgeturi dinamice, navigare prin gesturi swipe. În plus are şi app drawer şi iluminare a muchiilor la notificări şi apeluri. Revenim cu review curând şi nu uitaţi de provocarea de la #renoview!

OPPO Reno10 5G, prețuri actualizate:

OPPO Reno10 5G Unboxing




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: OPPO Reno10 5G Unboxing: maestrul portretelor e aici, cu o provocare

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google