Prima pagină » Pe urmele Huawei? Xiaomi lucrează la propriul sistem de operare, compatibil cu Android

Pe urmele Huawei? Xiaomi lucrează la propriul sistem de operare, compatibil cu Android

de Roboțelul @ iDOR.info
pe-urmele-huawei?-xiaomi-lucreaza-la-propriul-sistem-de-operare,-compatibil-cu-android

Chiar dacă Xiaomi e departe de a avea problemele Huawei la nivel internaţional, compania pare a se pregăti pentru ce e mai rău. Altfel nu îmi explic de ce a început lucrul la propriul sistem de operare, unul compatibil cu Android.

Xiaomi nu e străină de produse importante dezvoltate in house, în frunte cu seria de procesoare Surge. Are şi propria interfaţă custom aplicată peste Android, MIUI. Acum aflăm că lucrează la un sistem de operare complet nou şi că vede software-ul ca mare generator de profit pe viitor. Estimările companiei sunt că doar 1% din profit să fie generat de vehicule electrice.

Profitul real va sosi din serviciile şi software-ul care vin cu vehiculul. Xiaomi a creat un OS bazat pe AOSP, Android Open Source Project. Noul OS va fi folosit pe o varietate de terminale, inclusiv telefoane, tablete, ceasuri. Xiaomi nu e singura cu un proiect de genul, deoarece şi Huawei are HarmonyOS, mai degrabă de nevoie, din cauza restricţiilor aplicate lui Android şi Google Play.

Dacă Xiaomi a aflat din surse că va fi lovită de aceleaşi sancţiuni ca şi Huawei, atunci îi va fi afectat numărul uriaş de telefoane cu Android deja pe piaţă. Google ar pierde un partener important, iar sancţiunea ar viza probabil şi componente 5G. Deja circula şi un nume pentru acest sistem de operare, miOS şi inspiraţia designului va fi clar preluată de la MIUI.

De văzut şi ce părere are Google despre acest proiect, mai ales dacă decizia Xiaomi NU vine în urma unor potenţiale sancţiuni.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Pe urmele Huawei? Xiaomi lucrează la propriul sistem de operare, compatibil cu Android

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă