Prima pagină » Regizorul Denis Villeneuve afirmă că deja a început să scrie scenariul pentru un al treilea film Dune

Regizorul Denis Villeneuve afirmă că deja a început să scrie scenariul pentru un al treilea film Dune

de Roboțelul @ iDOR.info
regizorul-denis-villeneuve-afirma-ca-deja-a-inceput-sa-scrie-scenariul-pentru-un-al-treilea-film-dune

Regizorul canadian Denis Villeneuve nu s-a lăsat descurajat de amânarea lansării celui de-al doilea film „Dune” al său, afirmând că deja lucrează la o a treia parte pentru a încheia o trilogie, relatează IndieWire.

Denis Villeneuve pe platoul de filmare al duneFoto: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

Villeneuve și-a reiterat dorința de a face 3 filme Dune într-un nou interviu publicat duminică de revista Empire, la doar câteva zile după ce Warner Bros. a anunțat că va amâna până în luna martie a anului viitor Dune: Part Two din cauza grevei actorilor și scenariștilor de la Hollywood.

A doua parte a filmului omonim lansat de Warner Bros. în cinematografe în octombrie 2021 era unul dintre cele mai așteptate lungmetraje de la sfârșitul acestui an.

Villeneuve afirmă însă că, deși Dune: Part Two va completa povestea din romanul original al lui Frank Herbert, un al treilea lungmetraj s-ar inspira puternic din cartea „Mântuitorul Dunei” (Dune Messiah) a seriei scrise de autorul american de sci-fi.

Ce viziune are Villeneuve pentru un eventual al treilea film „Dune”

Cineastul canadian afirmă că romanele ulterioare ale seriei lui Herbert au „deconstruit” ideea că Paul Atreides (jucat de Timothée Chalamet în filme) este un erou de tip mesianic – o idee pe care Villeneuve își dorește să o exploreze.

„Acesta ar fi visul, să reușsesc să fac o trilogie. ‘Mântuitorul Dunei’ a fost scris ca reacție la faptul că oamenii l-au perceput pe Paul Atreides ca fiind un erou. Ceea ce nu este ce [Herbert] a vrut să facă. Adaptarea mea este mai apropiată de ideea lui că este de fapt un avertisment”, a explicat regizorul pentru revista Empire.

Cele două filme Dune ale sale au fost anunțate de către Warner Bros. ca atare, o adaptare în două părți a romanului omonim al lui Herbert.

Asta înseamnă că un al treilea film nu este nicidecum garantat, Villeneuve afirmând însă că a început deja să scrie scenariul pentru el, în cazul în care Part Two este un succes suficient de mare la box office încât să convingă studioul de film să îi împlinească viziunea.

„Voi spune doar că avem cuvinte pe hârtie”, a declarat Denis Villeneuve.

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor, dar și alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta:




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Regizorul Denis Villeneuve afirmă că deja a început să scrie scenariul pentru un al treilea film Dune

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă