Prima pagină » Google şi Garmin vor aduce mesagerie prin satelit pe Android

Google şi Garmin vor aduce mesagerie prin satelit pe Android

de Roboțelul @ iDOR.info
google-si-garmin-vor-aduce-mesagerie-prin-satelit-pe-android

Una dintre inovaţiile lui Android 14 va fi aducerea suportului pentru conexiune la satelit pe telefoanele compatibile. Acum Google duce lucrurile mai departe şi pregăteşte un sistem de mesagerie prin satelit, aparent cu aportul celor de la Garmin, aşa cum aflăm de pe Mobilissimo.hu.

Google va face implementarea cu ajutorul aplicaţiei Google Messages. Dezvoltatorul Neil Rahmouni a descoperit câteva elemente în codul sursă al celei mai noi versiuni de aplicaţie Google Messages, cu menţiunea, „Pentru întrebări despre urgent voastră, sunaţi la Garmin Response. Pentru a raporta o nouă urgenţă, sunaţi la numărul local de urgenţe„.

Google ar putea lansa această nouă funcţie odată cu lansarea versiunii stabile de Android 14, în peste 150 de ţări din toată lumea. Garmin are deja multiple produse în portofoliu cu conectivitate la satelit, folosite pentru mesagerie în caz de urgenţe. Compania colaborează cu Iridium, o firmă care are o constelaţie de sateliţi în orbită joasă a Pământului.

Apple a fost primul producător de telefoane care a adus aşa ceva pe pata, urmat de Huawei. Samsung trebuia să ofere asta pe S23, dar nu s-a mai concretizat. Va face totuşi asta pe S24 la anul. 




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Google şi Garmin vor aduce mesagerie prin satelit pe Android

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă