Prima pagină » Un caracalean și-a pus panouri pe card ca să devină prosumator de bani

Un caracalean și-a pus panouri pe card ca să devină prosumator de bani

de Roboțelul @ iDOR.info
un-caracalean-si-a-pus-panouri-pe-card-ca-sa-devina-prosumator-de-bani

Un bărbat din Caracal a avut o idee inedită pentru a-și rotunji veniturile: și-a pus panouri fotovoltaice pe cardul bancar, ca să devină prosumator de bani. El susține că astfel poate produce mai multă energie electrică decât consumă și poate vinde surplusul la rețea, primind bani în cont.

Potrivit lui Cătălin B., panourile pe care le-a lipit pe card sunt foarte performante și pot genera până la 0,1 kWh pe zi, în funcție de expunerea la soare. El spune că a investit doar 100 de lei în acest proiect, cumpărând panourile de la un magazin online din China. El le-a conectat la un invertor și la un contor inteligent, care îi măsoară cantitatea de energie produsă și injectată în rețea.

Bărbatul susține că a încheiat un contract cu furnizorul său de energie electrică, care îi plătește 19 bani pentru fiecare kWh livrat la rețea. Astfel, el spune că poate câștiga până la 4 lei pe lună din această activitate, fără să facă nimic altceva decât să își scoată cardul la soare. El spune că nu are probleme cu plata facturilor sau cu retragerea banilor de la bancomat, pentru că panourile nu afectează funcționarea cardului.

„Mi-am făcut și calculele și, la fel ca la toate chestiile astea de prosumator, în 10 ani îmi scot investiția. Dar dup-aia, trai neneacă, nu mai trebuie să muncesc în viața mea și doar o să produc bani cu cardul”, spune caracaleanul.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!
Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Un caracalean și-a pus panouri pe card ca să devină prosumator de bani

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google