Prima pagină » Ziua Limbii Române, la UMFST

Ziua Limbii Române, la UMFST

de Redactia @ Zi-de-Zi
ziua-limbii-romane,-la-umfst

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureș, Facultatea de Științe și Litere „Petru Maior”, va sărbători Ziua Limbii Române printr-un eveniment dedicat tuturor celor care iubesc și prețuiesc limba română.

Evenimentul, care va avea loc în data de 31 august, între orele 10.00 – 18,00, se intitulează „Să-ți fie atât de drag cuvântul… Prin labirintul ortografiei. Scriere după dictare” și se va desfășura la Centrul UNiX – strada Victor Babeș nr. 15. „Invităm toţi iubitorii limbii române să ni se alăture la acest eveniment care celebrează frumuseţea eternă a scrierii corecte în limba care ne dă identitatea. Actori ai Teatrului Național din Târgu Mureș, Compania „Liviu Rebreanu”, vor citi texte din scrierile autorilor români clasici și contemporani, iar participanţii vor scrie după dictare aceste pasaje. Haideţi să ne întoarcem în banca de şcoală și să (re)devenim elevii care știu să scrie corect în limba română. Doar aşa arătăm că o prețuim”, au transmis organizatorii evenimentului.

Conform sursei citate, participanții vor fi ei înșiși profesori evaluatori, confruntând propriul text scris cu pagina cărții din care a fost extras citatul. Participarea este liberă și nu este condiționată de înscriere, dar persoanele înscrise vor primi diplomă de participare în format digital.

(Redacția)

Post-ul Ziua Limbii Române, la UMFST apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.

Această știre este preluată.
Sursa acestei stiri: Ziua Limbii Române, la UMFST
Autor: redactia

S-ar putea să-ți placă