Prima pagină » Poliția Mureș, mobilizare de efective în minivacanța din 12 15 august

Poliția Mureș, mobilizare de efective în minivacanța din 12 15 august

de Redactia @ Zi-de-Zi
politia-mures,-mobilizare-de-efective-in-minivacanta-din-12-15-august

Peste 200 de poliţişti mureșeni vor fi zilnic la datorie, pe toată durata minivacanței prilejuite de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranța cetăţenilor.

Mai exact, în perioada 12 – 15 august, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Mureș a dispus o serie de măsuri, menite să asigure un climat optim de ordine și siguranță publică, cu accent pe prevenirea și combaterea faptelor antisociale, a cauzelor generatoare de accidente rutiere, pentru protejarea cetățenilor și creșterea capacității de intervenție în situații de urgență.

”Astfel, polițiștii de ordine publică, rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, criminalistică și acțiuni speciale vor acționa în această perioadă, alături de alte instituții cu atribuții în domeniu, pentru asigurarea și menținerea ordinii publice în zonele aglomerate, de tipul piețelor, târgurilor, în parcuri, în zonele de agrement și de interes turistic, dar și în proximitatea lăcașurilor de cult, unde vor fi oficiate slujbe religioase. Ne vom afla în preajma comunității la și în proximitatea manifestărilor publice, religioase și cultural-artistice din Târgu Mureș, Reghin, Sighișoara, Iernut, Ungheni, Sovata, Râciu, Brâncovenești, Petelea, Breaza și Ghindari, sfătuind în acest sens participanții la evenimentele organizate să apeleze cu încredere la ajutorul nostru, în caz de nevoie. Pentru că în această perioadă mulți cetățeni aleg să călătorească, polițiștii rutieri vor avea în atenție inclusiv dirijarea, fluidizarea și controlul circulației în județul Mureș, iar pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere, produse pe fondul depășirii regimului legal de viteză și a consumului de alcool ori a substanțelor psihoactive, polițiștii rutieri vor acționa cu aparate radar, alcooltest și DrugTest”, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Conform sursei citate, efectivele de Poliție Putieră vor asigura totodată fluența traficului auto și pietonal având în atenție proximitatea lăcașurilor de cult.

”Sfătuim adulții să circule cu viteza adaptată permanent particularităților de drum, să manifeste prudență în trafic, să poarte centura de siguranță și să nu consume băuturi alcoolice sau substanțe interzise înainte de a se urca la volan. Vă reamintim să respectați indicațiile polițiștilor rutieri, să folosiți locurile de parcare special amenajate și nu lăsați în vehicule, la vedere, bunuri de valoare sau documente personale. Pentru a nu fi victimele furturilor din locuință, vă sfătuim să nu postați pe platformele online de socializare date referitoare la intențiile de călătorie sau bunurile pe care le dețineți și să asigurați ușile și ferestrele locuințelor înainte de plecare. Atunci când vă însoțesc copiii în locurile publice, nu îi lăsați nesupravegheați, învățându-i că au voie să se îndepărteze doar cu permisiunea dumneavoastră, dar și cum să reacționeze în situația în care se rătăcesc, asigurându-vă că aceștia cunosc numele complet al cel puțin unuia dintre părinți și  numărul de telefon. Siguranța cetățenilor reprezintă o prioritate pentru noi, așadar, vă recomandăm să respectați prevederile legale, regulile de conviețuire socială și să sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112, sau celui mai apropiat polițist”, a mai transmis aceeași sursă.

(Redacția)

Post-ul Poliția Mureș, mobilizare de efective în minivacanța din 12 – 15 august apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.

Această știre este preluată.
Sursa acestei stiri: Poliția Mureș, mobilizare de efective în minivacanța din 12 15 august
Autor: redactia

S-ar putea să-ți placă