Prima pagină » Arată ca acum 50 de ani, dar ascunde tehnologii moderne. Ce știe să facă noul Nikon Zf

Arată ca acum 50 de ani, dar ascunde tehnologii moderne. Ce știe să facă noul Nikon Zf

de Roboțelul @ iDOR.info
arata-ca-acum-50-de-ani,-dar-ascunde-tehnologii-moderne.-ce-stie-sa-faca-noul-nikon-zf

Nikon a dezvăluit cea mai recentă cameră full-frame, Zf de 24,5 megapixeli, în stil retro și tehnologie împrumutată de la camerele high-end Z8 și Z9 ale companiei.

Cu un senzor și procesor nou, acesta promite funcții high-tech, cum ar fi viteze maxime de fotografiere de 14 fps, focalizare automată avansată AI și video 4K 60p.

În același timp, este o cameră extrem de „vintage”, însă doar din punct de vedere al aspectului.

Corpul din aliaj de magneziu al modului Zf este mic, dar nu foarte ușor, la 710 de grame. Cu toate acestea, oferă „rezistență ridicată la praf și picurare”, spune Nikon.

Bateria reprezintă un punct slab, oferind doar 380 de fotografii la o încărcare, față de 580 pentru Sony A7 IV.

În interior, are un senzor iluminat în spate (BSI) de 24,5 megapixeli și procesor Expeed 7 împrumutat de la modelele Z de ultimă generație.

Inteligența artificială, parte din noul Nikon Zf

Acest lucru îi oferă puteri de focalizare automată asemănătoare lui Z8, inclusiv urmărirea 3-D de la Nikon plus detectarea subiectului cu ajutorul AI.

În ceea ce privește calitatea imaginii, intervalul ISO standard de la 100 la 64.000 promite la lumină scăzută și are un mod de deplasare a pixelilor care mărește rezoluția cu până la 96 de megapixeli pentru scenele statice.

Poate atinge viteze de fotografiere de 11 fps în modul RAW (14 fps cu JPEG) în modul declanșator electronic și oferă un mod numai JPEG de 30 fps de calitate redusă cu o opțiune de pre-rafală.

Pe partea video, Zf poate înregistra 4K cadrul întreg la 30p dintr-o imagine 6K supraeșantionată sau 4K60p cu o decupare DX, împreună cu 1080p/120p.

Pe baza specificațiilor, Nikon Zf arată ca o cameră solidă care poate concura cu modele precum S5 II de la Panasonic și A7 IV de la Sony.

Cu toate acestea, se deosebește de acele modele pe baza stilului retro și a comenzilor manuale, care ar trebui să atragă un anumit segment de cumpărători.

Nikon Zf sosește pe piață în octombrie 2023 la un preț competitiv de 2.000 de dolari, numai pentru body sau 2.240 dolari cu obiectivul Nikkor Z40 f/2.0 SE.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Arată ca acum 50 de ani, dar ascunde tehnologii moderne. Ce știe să facă noul Nikon Zf

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă