Prima pagină » Argumentația unui univers mic – Arena IT

Argumentația unui univers mic – Arena IT

de Roboțelul @ iDOR.info
argumentatia-unui-univers-mic-–-arena-it

Cea mai îndepărtată lumină pe care o putem vedea este cea a fondului cosmic cu microunde (CMB), care a avut nevoie de peste 13 miliarde de ani pentru a ajunge la noi.

found in the objects bombarding Earth from outer space. Does that mean that life, too, developed elsewhere before arriving here?

” data-medium-file=”https://arenait.ro/files/2023/02/originea-vietii-univers-700×393.jpg” data-large-file=”https://arenait.ro/files/2023/02/originea-vietii-univers.jpg” src=”https://arenait.ro/files/2023/02/originea-vietii-univers-700×393.jpg” alt=”Argumentația unui univers mic” width=”700″ height=”393″ >

Aceasta este limita observabilă a spațiului nostru, iar ce se află după această limită, care nu este de 26 miliarde de ani lumină, cum aș fi calculat eu, ci de 46 miliarde. Iar asta, în termeni reali, științifici, nu reprezintă o distanță prea mare. Ba din contră, spun oamenii de știință, Universul cunoscut este chiar mic. 🙂

Există mai multe motive pentru care cosmologii cred că universul este mare. Unul dintre acestea este distribuția roiurilor de galaxii, care se grupează la aproximativ aceeași scară în tot universul vizibil. Cu alte cuvinte, universul observabil este omogen și izotropic.

Un al doilea aspect este faptul că spațiu-timpul este plat. Dacă spațiu-timpul nu ar fi plat, vederea noastră asupra galaxiilor îndepărtate ar fi distorsionată, făcându-le să pară mult mai mari sau mai mici decât sunt în realitate.

Ei bine, dacă luăm în considerare datele de mai sus, cum am putea spune că universul este mic? Pare-se că totul se învârte în jurul teoriei corzilor, ceea care îl pasiona pe simpaticul Sheldon Cooper, din serialul american The Big Bang Theory.

Folosind acest tip de calcule, teoreticienii au stabilit că există modele viabile ale universului care nu sunt cu mult mai mari decât universul observabil de noi – doar de câteva sute de ori mai mari, ceea ce la nivel cosmic nu reprezintă un ordin de mărime impresionant.

Sursa: phys.org




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Argumentația unui univers mic – Arena IT

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google