Prima pagină » Cât de performant e până la urmă noul CPU A17 Pro de pe iPhone 15 Pro / Pro Max? Avem răspunsul

Cât de performant e până la urmă noul CPU A17 Pro de pe iPhone 15 Pro / Pro Max? Avem răspunsul

de Roboțelul @ iDOR.info
cat-de-performant-e-pana-la-urma-noul-cpu-a17-pro-de-pe-iphone-15-pro-/-pro-max?-avem-raspunsul

Pe 12 septembrie au sosit oficial noile smartphone-uri din gama iPhone 15. La bordul modelelor Pro se află un cipset nou numit A17 Pro, bazat pe un proces de litografiere de doar 3nm. E chiar primul procesor din lume bazat pe acest proces de fabricație. Azi aflăm cât de performant este acest nou cipset față de predecesor, însă, fiind comparat recent de mai mulți tipsteri din online. Mai jos avem detalii.

Informațiile vin prin intermediul tipster-ului Revegnus (Twitter / X). Acesta spune că numele de cod, folosit la nivel intern, al noului CPU sugerează faptul că vorbim despre o variantă îmbunătățită pentru Apple A16 Bionic. Mai exact, A15 Bionic e cunoscut drept H14 la nivel intern, A16 Bionic e numit H15. În schimb, noul A17 Pro apare sub numele de cod „H15 Coll”. Asta înseamnă că deși noul procesor e fabricat pe un proces de litografiere de 3nm, cipsetul are o arhitectură similară cu a predecesorului.

Tehnologia de 3nm folosită de TSMC ar aduce o îmbunătățire la nivel de performanță de 15%, iar la nivel de eficiență energetică de 35%, comparativ cu procesul de litografiere de 4nm folosit în cazul lui A16 Bionic. Apple spune însă că vorbim despre o performanță cu 10% mai ridicată, iar compania nu a dezvăluit detalii legate de eficiența enegetică, semn că nu vorbim despre o viață a bateriei cu mult peste predecesori. 

Au apărut și scoruri Geekbench pe web recent, iar acestea au dezvăluit că noul A17 Pro ar fi cu 16% mai performant la nivel single-core, respectiv cu 13% mai rapid în multi-core față de A16.

Cipsetul are 6 nuclee, cu unul mai mult față de A16, iar Apple susține că vorbim despre o performanță grafică cu 20% mai ridicată. GPU-ul suportă și ray tracing, însă, ceea ce permite noilor modele Pro din seria iPhone 15 să ruleze jocuri ceva mai pretențioase din punct de vedere grafic. Apple are în plan chiar aducerea jocurilor cu grafică de consolă pe noile telefoane în următoarea perioadă.

Noile modele iPhone 15 sunt deja listate la precomandă în România și am observat că prețurile sunt destul de bune comparativ cu modelele iPhone 14 lansate anul trecut. De exemplu, iPhone 14 Pro se vinde pentru 5599 lei, în timp ce varianta 15 Pro e acum listată pe eMAG la 5949 lei.

În mod clar merită să cumperi cel mai nou model din serie dacă plănuiai să faci upgrade de la un smartphone mai vechi, chiar dacă saltul la nivel de performanță CPU nu este unul major.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Cât de performant e până la urmă noul CPU A17 Pro de pe iPhone 15 Pro / Pro Max? Avem răspunsul

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google

S-ar putea să-ți placă