Prima pagină » Ce avere are Celine Dion. Moștenirea lăsată de soțul ei, cu 26 de ani mai mare decât ea

Ce avere are Celine Dion. Moștenirea lăsată de soțul ei, cu 26 de ani mai mare decât ea

de Roboțelul @ iDOR.info
ce-avere-are-celine-dion.-mostenirea-lasata-de-sotul-ei,-cu-26-de-ani-mai-mare-decat-ea

Celine Dion a adunat o avere imensă în valoare de milioane de dolari de când și-a făcut debutul în industria muzicală. Artista a început să cânte în anii 1980, când era încă la liceu, după ce a fost descoperită de viitorul ei manager și soț, René Angélil, care avea cu 26 de ani mai mult decât ea.

Cum și-a început cariera Celine Dion

În timp ce era încă adolescentă, vedeta lansat o serie de albume în limba franceză care au avut succes în țara sa natală, Canada.

În 1988, la vârsta de 20 de ani, a câștigat recunoaștere internațională câștigând Concursul Muzical Eurovision în numele Elveției.

Citește și: De ce boală suferă Celine Dion, de fapt. Afecțiunea rară din cauza căreia trăiește un coșmar la doar 55 de ani

Succesul internațional al lui Dion a venit atunci când a înregistrat un duet cu Peabo Bryson pe melodia principală a filmului animat Disney „Frumoasa și Bestia” în 1991.

Până la sfârșitul anilor 1990, Dion avea mai multe albume certificate diamant în SUA și mai multe hituri internaționale pe locul 1.

Dion a vândut peste 230 de milioane de înregistrări în întreaga lume, făcând-o una dintre cele mai bine vândute artiste din toate timpurile.

În total, a lansat 27 de albume de studio, șapte albume live, 19 albume de compilație și 25 de compilații.

Albumele sale „D’eux” și „S’il suffisait d’aimer” sunt cele mai bine vândute două albume în limba franceză din toate timpurile.

Albumele sale în limba engleză „Falling into You” și „Let’s Talk About Love” au făcut-o prima artistă feminină care a avut două dintre albumele sale vândute în peste 30 de milioane de copii în întreaga lume. Primul a vândut 32 de milioane de copii, în timp ce al doilea a vândut 31 de milioane de copii.

De-a lungul carierei sale, Dion a stabilit și a doborât mai multe recorduri mondiale, inclusiv recordul pentru cel mai bine vândut artist canadian din toate timpurile și cel mai bine vândut artist în limba franceză din istorie.

Citește și: Cele mai recente imagini cu Celine Dion îngrijorează fanii. Cântăreaţa, nevoită să anuleze concertul de la Bucureşti din 2023 din cauza unei boli neurologice

Cel mai mare hit al lui Dion, „My Heart Will Go On”, melodia câștigătoare a patru premii Grammy, a ocupat primele locuri în topurile din mai mult de 25 de țări și a vândut peste 18 milioane de copii în întreaga lume, devenind una dintre cele mai bine vândute single-uri din toate timpurile și cel de-al doilea cel mai bine vândut single de o femeie.

Doar „I Will Always Love You” a lui Whitney Houston a vândut mai multe copii.

Ce avere are Celine Dion

Potrivit unui raport Forbes publicat în ianuarie 2023, Dion – care acum locuiește în Nevada – are o avere estimată la 480 de milioane de dolari, făcând-o una dintre cele mai bogate femei din America.

Dion a făcut 15 turnee de concerte în întreaga lume, care au adus încasări de peste 1,1 miliarde de dolari.

Turneul mondial Taking Chances al lui Dion, pe care l-a efectuat între 2008 și 2009, a fost unul dintre cele mai profitabile turnee de concerte din anii 2000, aducând 279,2 milioane de dolari la momentul respectiv.

Cel mai de succes turneu al ei în anii 1990 a fost turneul mondial Let’s Talk About Love, care i-a adus 133 de milioane de dolari.

Vezi și: Vești crunte despre Celine Dion. Starea ei de sănătate nu e bună: ”Durerile o paralizează. Nu poate merge”

Mai recent, turneul lui Dion cu sala închisă din 2018, în sprijinul albumului ei cu cele mai mari hituri, „The Best So Far… 2018 Tour Edition”, i-a adus 56,5 milioane de dolari.

Turneul mondial Courage – ultimul ei turneu – a vândut 646.346 de bilete în 52 de spectacole în SUA și Canada în 2020 înainte ca pandemia COVID-19 să lovească, aducând încasări de 104 milioane de dolari.

Dion a confirmat în mai 2023 că turneul a fost anulat definitiv din cauza stării sale de sănătate, într-o declarație postată pe site-ul său.

Ea a avut contracte mari de promovare în trecut cu branduri de îmbrăcăminte și cosmetice. Potrivit site-ului său web, în 2019, artista a încheiat un parteneriat cu brandul de cosmetice L’Oréal și a fost numit purtător de cuvânt global al companiei.

În 2023, Celin Dion a făcut primul pas spre actorie. Starul în vârstă de 55 de ani și-a făcut debutul în filmele de lung metraj în comedia romantică „Love Again”, alături de Priyanka Chopra-Jonas și Sam Heughan. În film, a interpretat o versiune ficționalizată a ei însăși și a înregistrat cinci cântece noi pentru coloana sonoră.

Ce avere a moștenit de la soțul ei

Potrivit TMZ, testamentul lui René specifică faptul că doi dintre copiii săi din prima căsătorie vor primi câte o locuință în Canada.

Vânzarea a două proprietăți – o moșie în Florida listată în prezent la 45 de milioane de dolari și un castel de 25 de milioane de dolari din Quebec – va genera 9 milioane de dolari, care vor fi plasați într-un fond de încredere, probabil pentru cei trei copii ai lui René și Celine, René Charles în vârstă de 15 ani și gemenii Nelson și Eddy în vârstă de cinci ani.

Citește și: Câți copii are Celine Dion. Drama trăită de artistă la prima naștere

În plus, cântăreața va păstra celelalte proprietăți, precum și toate mobilierul, mașinile, hainele, bijuteriile și lucrurile personale, iar cea mai mare parte a banilor va fi plasată într-un fond de încredere, care în mod obișnuit ar trebui să asigure întreținerea supraviețuitorului și a celor șase copii.

În documentele  depuse în Nevada – Celine a trebuit să declare că nu este o infractoare pentru a putea fi numită administrator. În martie, cântăreața a redus prețul de vânzare al proprietății din Florida cu suma uimitoare de 30 de milioane de dolari, după ce a listat pentru prima dată proprietatea de lux la 75,5 milioane de dolari în 2013, la scurt timp după ce René a fost diagnosticat cu cancer.

Deși potențialii cumpărători ai proprietății vor trebui totuși să plătească o sumă mare pentru moșie, vor primi mult pentru banii lor.

Citește și: Cele mai recente imagini cu Celine Dion îngrijorează fanii. Cântăreaţa, nevoită să anuleze concertul de la Bucureşti din 2023 din cauza unei boli neurologice

Casa principală de 10.000 de metri pătrați are cinci dormitoare, în timp ce pe teren se găsesc și două case de oaspeți cu patru dormitoare, un teren de tenis și o gamă de golf simulată.




Această știre este preluată prin Roboțelul iDOR.info!

Sursa acestei stiri: Ce avere are Celine Dion. Moștenirea lăsată de soțul ei, cu 26 de ani mai mare decât ea

Autor/editor:

Redacția: Redacția @ Stiri Google